«Сина цькували вже давно. Вилазили йому на спину і їздили, як на тварині»

  Саме такий випадок трапився з одним хлопчиком в Житомирі. Про це розповіла його мама. Історія швидко облетіла соціальними мережами.   

 

  А сьогодні, 5 жовтня, про інцидент згадала й депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза.

  «До дня вчителя побажаю педагогам бути чесними і любити дітей. Бо є такі освітяни, які порушують морально-етичні принципи своєї професії.

  2 вересня цього року 8-річного сина Інни побили у ЖНВК 11. Троє хлопчаків на великій перерві підійшли до Савелія і сказали, що він арештований. Відвели у хащі, штовхали і смикали його з усіх боків. Врешті він упав, прикривши руками голову. Тоді хтось вдарив під око, від чого з’явилася гематома. Деякі діти бачили “бійцівський клуб”, хтось хотів захистити Савелія, але коли почалося розслідування, ніхто уже не хоче говорити про це.

kd05101812 1

  Савелія у медпункт не завели, мамі одразу не подзвонили, директор після вечірнього дзвінка їй сказала, що оскільки п’ятниця, буде займатися тим з понеділка. Щоб ви розуміли, бійка сталася о 10:00, додому школяр прийшов після 16:00, оскільки був ще у групі подовженого дня, а педагоги мовчали і нічого не робили.

  Найстрашніше інше. Минув час. Мама Інна написала скарги у поліції, чиновникам, зняли побої, а в навчальному закладі почалися фальсифікації, за словами мами: мовляв, у медпункті надавали допомогу, та й взагалі це був… нещасний випадок. Після лікарняного Савелій прийшов у школу і вихователька попросила школяра з деким поговорити. Це не було вибачення чи прохання порозумітися. Мама забіяки включила режим “мороза” і переконувала, що нічого не було, навіщо здіймати галас. Також була мова, що треба вчитися самозахисту. Після цього у Савелія, крім уже зафіксованих у медичній картці проблем (це важливо для слідства та внутрішнього розслідування у НВК) з’явилися інші, пов’язані з природніми потребами. Інна не витримала і оприлюднила фото побитого сина у мережі. І знаєте, що зробили батьки забіяк? Стали цькувати у мережі, а це вже кіберцькування. І ці “високоінтелектуальні” коментарі треба також долучити до слідства. Протягом місяця ані керівництво навчально-виховного комплексу, ані вихователі не подзвонили і не поцікавилися, як почувається Савелій.

  “Зрозумійте, що його цькувати почали ще раніше. Говорили йому: “Будь моїм собакою, коровою”. Вилазили синові на спину і їздили, як на тварині. Така невинна гра перетворилася ось у що. Вихователі мовчали і не реагували. Зараз теж мовчать”, - розводить руками Інна.

  Звертаюся як депутат обласної ради та голова комісії з гуманітарних питань до поліції, управлінь освіти міської ради, ОДА негайно вжити заходів.

  P.S. Блазні та істоти, які будуть захищати свавілля, а такі можуть з’явитися, як показує практика нашої боротьби у сільській школі у Високій Печі, мають усвідомити: культивуючи брехню та лицемірство, знищують освіту, далі ламають долі дітей», — йдеться в тексті публікації Олени Галагузи.

Последнее изменение Пятница, 05/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework