×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині над лісовими та сільськогосподарськими угіддями три повітряних судна розкидатимуть принаду з вакциною. ФОТО

  Від 4 жовтня управління Держпродспоживслужби в Житомирській області проводить пероральну імунізацію диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

  Впродовж 10 днів над лісовими та сільськогосподарськими угіддями області три повітряних судна розкидатимуть принаду з вакциною.

  Принада має вигляд брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясо-кісткового борошна, в середині якої є капсула з вакциною проти сказу. І хоча брикети цілком безпечні для людей і тварин, управління Держпродспоживслужби все ж звертається до мешканців області з проханням не хвилюватися, побачивши принаду або літак, який її розкидає, та ні в якому випадку не чіпати брикети та не переносити їх з місця!

  Обробці підлягатиме 85% території Житомирщини, на якій буде розповсюджено понад 510 тисяч доз вакцини вітчизняного виробництва. Розкидатимуть її смугами, відстань між якими 500-1000 м. На кожен квадратний кілометр буде доправлено 20 доз вакцини.
Повітряні судна злітатимуть з вантажем зі злітно-посадкової смуги поблизу села Шевченкове Малинського району.

  Додамо, що такі заходи планується проводити два рази на рік упродовж 3-5 років поспіль в комплексі з парентеральною вакцинацією домашніх тварин. Саме таким чином служба планує стабілізувати епізоотичну ситуацію зі сказу в області.

ok 081022339

ok 081023239

ok 08102389

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 

Последнее изменение Понедельник, 08/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework