У Житомирі буде відкрито проект «Арсенал Ідей. Житомир» – інтерактивний освітній простір, який поєднає в єдиній програмі мистецтво, науку та інновації.

  12 жовтня о 14:00 в Житомирському академічному обласному театрі ляльок у рамках Всеукраїнської програми «Арсенал Ідей Україна» буде відкрито проект «Арсенал Ідей. Житомир» – інтерактивний освітній простір, який поєднає в єдиній програмі мистецтво, науку та інновації. Проект представлятиме ігрову лекційну програму, мистецькі твори та комплекс розвиваючих занять для дітей, молоді, родин та шкільних груп.

   Всеукраїнська програма «Арсенал Ідей Україна» передбачає створення у містах України постійно діючих освітніх платформ на основі досвіду реалізації проекту Арсенал Ідей у Мистецькому Арсеналі (м. Київ).

  У 2017 році у рамках даної програми було створено освітні простори у Харкові, Львові та Мелітополі.

  У 2018 році заплановано відкриття просторів у Житомирі та Чернігові.

  Вибір даних міст для реалізації програми обумовлено наявністю зацікавлених культурно-мистецьких та освітніх організацій, які мають бажання та потенціал сприяти розвитку позашкільної освіти і створювати нові простори для юних жителів міста. Також дуже важливою є активна підтримка проекту органами місцевої влади, що дає організаторам всеукраїнської програми впевненість у його подальшому розвитку.

  У Житомирі співорганізаторами проекту виступаютьБлагодійний фонд «Мистецький Арсенал» таЖитомирський академічний обласний театр ляльок.

  Проект реалізується за підтримки Житомирської обласної державної адміністрації.

 Всеукраїнська програма реалізується у співпраці Соціальної програми Марини Порошенко, Благодійного фонду «Мистецький Арсенал»та Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал».

  Авторство, розробка та стартове забезпечення програми — Благодійний фонд «Мистецький Арсенал».

  Партнери: Посольство США в Україні, Український центр розвитку музейної справи, компанія Epson, Науковий клуб DoMyRoomInclusiveFriendly.

  Для реалізації проекту до Житомира прибуде команда із 5 осіб, у тому числі, куратори проекту, художники, тренери. За 4 дні вони облаштують кімнату площею 50 м2., у якій діти та дорослі зможуть здобувати нові знання через гру, творити та досліджувати, а також передадуть освітню програму, що складається з циклу інтерактивних лекцій, та проведуть ряд підготовчих тренінгів. Оскільки проект є соціально спрямованим, провідні сучасні українські художники створять інтерактивні твори мистецтва, доступні для людей з інвалідністю.

  Житомирському академічному обласному театрі ляльок буде передано для постійного використання комплекс матеріальних та нематеріальних цінностей, необхідних для забезпечення роботи проекту: інсталяції, цикл інтерактивних освітніх лекцій, меблі, техніку, пристосування для людей з інвалідністю.

  За словами організаторів, участь у проекті допоможе дітям та підліткам навчатися вільному обміну думками, формувати спільні підходи до вирішення актуальних завдань, творчих і наукових пошуків, стимулювати креативність, інтерес до інновацій та технологій, волонтерства і підприємництва.

 

Последнее изменение Вторник, 09/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework