На Житомирщині археологи говоритимуть про древлянські старожитності

  У Коростені, що в Житомирській області, 12-13 жовтня відбудеться Міжнародна наукова археологічна конференція "Древлянські старожитності", присвячена 60-річчю від дня народження науковця Богдана Звіздецького.

 

  Про це повідомляє ukrinform.ua.

  Про це в розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив керівник Житомирської археологічної експедиції Інституту археології НАН України Андрій Петраускас.

 "У Коростені такі археологічні конференції проводяться вже не перший рік. Цього разу, крім українських науковців, там виступлять і дослідники Білорусі. Учасники представлять доповіді, присвячені дослідженню та охороні культурної спадщини та розробці нових туристичних маршрутів. Йтиметься, зокрема, про територію Житомирщини, де проживали древляни", - зауважив Петраускас.

  За його словами, в п’ятницю, 12 жовтня, Коростенському краєзнавчому музею передадуть колекцію срібних монет XV століття Литовської доби. Цінний скарб на своєму обійсті на околиці міста знайшов чоловік, який вирішив, що передасть його в музейну експозицію.

  Археологічна конференція розпочалася о 10:00 у п'ятницю, 12 жовтня, й проходитиме в палаці культури ім. Т. Шевченка. У програмі на суботу, 13 жовтня, – екскурсія до парку "Древлянський" та військово-історичного комплексу "Скеля".

  Богдан Звіздецький, якому присвячена міжнародна археологічна конференція, свого часу дослідив багато древлянських поселень на території Житомирщини, очолював Житомирську археологічну експедицію. Науковця ще називають фундатором сучасної української археології древлян. Звіздецький помер 2006 року, а його дослідження нині успішно продовжують колеги.

Джерело: ukrinform.ua

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework