Танки, зенітки, Президентський оркестр і каша з м'ясом: Новоград напередодні Дня захисника України

  Військові 30 бригади імені князя Костянтина Острозького прямо у середмісті влаштували звягельчанам виставку бронетехніки та озброєння. А ще пригощали усіх охочих гречаною кашею з м'ясом і солодким чаєм.

   14 жовтня, на Покрову, вся країна святкуватиме День захисника України. У Новограді програма заходів почалася вже сьогодні, 11 жовтня. Про це повідомляє Novograd.city.

  Спостережливі звягельчани учора могли бачити як центром міста рухалися  трали з важкою військовою технікою. Не в одного городянина тьохнуло в серці при вигляді масивних бронемашин у мирному місті. Причин для занепокоєння немає. Військові "тридцятки" вирішили показати містянам чим б'ють ворога на східних рубежах країни.

  Серед експонатів — танк Т-64БВ, 152-міліметрова самохідна артилерійська установка "Акація", зенітний ракетно-гарматний комплекс "Тунгуска", бойова машина піхоти БМП-2, протитанкова гармата МТ-12 "Рапіра", зенітна установка ЗУ-23-2, 120-міліметровий міномет "Молот", важкий і потужний "КрАЗ" для транспортування особового складу та буксирування гармат і санітарний автомобіль "Богдан".

  Ближче до пам'ятника Лесі Українки — пересувна армійська кухня, біля якої усіх безкоштовно пригощають кашею з котла і чаєм. Дітлахи охоче налягають на гречку з тушеним м'ясом. Не відстають від них і дорослі.kd12101813 5

  Військові групи матеріального забезпечення виносять із пересувної кухні масивну каструлю з черговою порцією каші.

  — Це вже третя за сьогодні, — каже армієць у білому кітелі. — Ну і не остання, —посміхається. В одну таку (каструлю) 50 літрів гречки влазить. Ми багато наварили, вистачить усім, ще й оркестру залишиться.

  Біля військової техніки ажіотаж. Покрутити ручки, понатискати кнопки, посмикати важілі й приціли — сьогодні військові дозволяють робити все. БМП, танк і САУ густо обліплені дитячим "десантом". Мами занепокоєно стежать за дітьми, аби ніхто ненароком не впав з високих бронемашин. Усі фотографуються і посміхаються.

  В Новограді тепло і сонячно. Так само й на душі. Наші хлопці вдома і по них ніхто не стріляє.

  Стволи спареної зенітної установки ЗУ-23-2 постійно в русі. "Бійці" швидко розібралися із тонкощами управління засобом протиповітряної оборони і нещадно "нищать" умовного противника гучними "бааах" і "тра-та-та".kd12101813 4

  Біля протитанкової "Рапіри" двоє юних "навідників".

  — Отуда наводь, на дом, — підказує хлопчина поряд.

  — Мабуть приціл доведеться довго вивіряти після такої "стрільби"? — запитую у молодого артилериста, що стоїть біля гармати.

  — Та хай бавляться, це ж діти, — спокійно відповідає він і просить прудкого малого не вилазити на гармату.

  Людей біля Палацу культури більшає. О 15:00 тут концерт Національного президентського оркестру і багато хто вже поглядає на годинники.

  Урочисті заходи у Новограді триватимуть аж до 19 жовтня.

  В останній день святкування пройде акція "Посади дерево майбутнього" для сімей учасників АТО та Операції об’єднаних сил.

  Більше фото у матеріалі за посиланням.

kd12101813 2

Джерело: Novograd.city

 

Последнее изменение Пятница, 12/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework