×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Влада обіцяє не скорочувати соціальні виплати людям з обмеженими фізичними можливостями

На Житомирщині проживає понад 100 тис. людей з інвалідністю. 18 тисяч із них мають обмежені фізичні можливості, а майже 2,5 тис. осіб пересуваються за допомогою інвалідних візків.

Дітей-інвалідів в області – 5 тис. 840, з них 446 хворіють на дитячий церебральний параліч, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

З метою підтримки цієї категорії громадян та вирішення їх нагальних проблем на Житомирщині затверджена обласна комплексна Програма соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення Житомирської області на 2013-2017 роки. Наразі загальний обсяг її фінансування становить 9 млн 132,4 тис. грн., зокрема на 2014 рік передбачено кошти в сумі 4 млн 42,8 тис. грн.

За словами голови облдержадміністрації Сергія Машковського, у 2015 році обсяги фінансування цієї Програми не будуть скорочені. Стратегічними її напрямками і надалі залишатимуться адресна матеріальна допомога та ремонт закладів, в яких перебувають люди з особливими потребами. Керівник області повідомив, що більшість таких громадян звертаються до представників влади із проханням надати матеріальну допомогу. При цьому всі звернення опрацьовуються в індивідуальному порядку. Сергій Машковський зазначив: «Під час робочих поїздок у райони області я особисто буду інспектувати заклади, в яких перебувають люди з обмеженими фізичними можливостями, вивчаючи їхні потреби та проблеми. Ми маємо на практиці довести, що влада піклується про всіх жителів області, незалежно від їхнього соціального статусу та стану здоров’я».

n 0412141858

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework