До суду скеровано 29 обвинувальних актів про кримінальні корупційні правопорушення, 22 – щодо протидії незаконним порубкам лісу, 78 – у бюджетній сфері

  10 жовтня 2018 року, у прокуратурі Житомирської області під головуванням прокурора області Любомира Війтовича відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорили стан протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку в регіоні.

   У роботі наради взяли участь і виступили керівництво обласних правоохоронних відомств, зокрема, ГУ Нацполіції, УСБ України, Управління захисту економіки ДЗЕ НПУ, ГУ ДФС України, Північного регіонального управління Держприкордонслужби України, Управління патрульної поліції у м. Житомирі Департаменту патрульної поліції НПУ, філії державної установи «Центр пробації», а також державної адміністрації та обласної ради.

  Прокурор області Любомир Війтович, відкриваючи нараду, зазначив, що завдяки спільній роботі правоохоронців та інших державних інституцій досягнуто певних позитивних результатів. Насамперед, це стосується рівня розкриття злочинів, який в регіоні дещо вищий, ніж в Україні, збільшення кількості скерованих до суду обвинувальних актів (з початку року скеровано понад 3370), у тому числі з угодами про визнання винуватості.

  «На окремих пріоритетних напрямах роботу активізовано. До суду скеровано 29 обвинувальних актів про кримінальні корупційні правопорушення, 22 – щодо протидії незаконним порубкам лісу, 78 – у бюджетній сфері», - навів конкретні цифри Любомир Війтович.

  Однак головний акцент у своєму виступі керівник обласного відомства зосередив не на досягненнях, а на проблемних питаннях, вирішення яких вимагає суттєвої активізації спільних зусиль правоохоронних органів.

  Серед таких, зокрема, є протидія злочинам, пов’язаним з використанням бюджетних коштів, виділених на будівництво і ремонт автомобільних  доріг, при здійсненні державних закупівель, у сфері земельних відносин,  лісокористування.

  Прокурор області також озвучив й інші проблемні питання, які потребують негайного вирішення, зокрема, викриття незаконної діяльності автозаправних станцій і пунктів, кількість яких стрімко зросла і в нашому регіоні, налагодження взаємодії між територіальними підрозділами пробації та органами місцевого самоврядування при виконанні нового виду адміністративного стягнення – суспільно корисних робіт тощо.

  Із детальнішим аналізом ситуації в області, негативних тенденцій і можливі шляхи їх виправлення на нараді виступив заступник прокурора області Олег Мостиховський.

  Підсумовуючи роботу координаційної наради, Любомир Війтович наголосив, що  забезпечення законності та правопорядку в регіоні – це спільне завдання правоохоронців та органів державної влади і місцевого самоврядування, та закликав до спільних, злагоджених  дій.

  За результатами наради, з урахуванням пропозицій учасників наради, розроблено заходи скоординованих дій, з метою усунення негативних тенденцій у регіоні.

 

Прокуратура Житомирської області  

 

Последнее изменение Воскресенье, 14/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework