×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Незвичайний храм на Житомирщині, будівництво якого тривало майже 17 років

  Церкву святого Мефодія і Кирила в смт. Озерне під Житомиром будували майже 17 років.

   На будівництво храму всіх надихнув Отець Дмитро Новицький, ще в далекому 1998 році - він мав віру в успішний результат та передавав її іншим, протягом довгих 17 років.  Задумайтеся, 17 років життя на будівництво храму в невеличкому селі під Житомиром, просто тому, що це дійсно потрібно декільком тисячам жителів.17 років минуло від ідеї до освячення! І який шлях був пророблений задля цього...

  З 1943 року, після спалення церкви фашистами, понад півстоліття у жителів с. Скоморохи та смт. Озерне не було можливості приймати участь в службах,таїнствах Хрещення, Вінчання, замовити молебень за упокій своїх близьких. Тільки довга дорога через ліс, що вела в храм сусіднього села, хоч якось рятувала становище. Усунути цю несправедливість зголосився отець Дмитро Новицький і саме цій меті він присвятив 17 років свого життя.

  У 1998 році він отримує благословення архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Гурія на будівництво. Після цього, відстоює свою ідею в Новогуйвинській селищній раді, де виділяють землю.

  До березня 2001 року, коли нарешті на виділеній ділянці зрізали висохлі і зайві дерева,він настільки надихнув односельчан ідеєю храму, що вони вручну викорчовувати пеньки, що залишилися! Пні столітніх дерев.Своїми руками!  Після розчищення, був встановлений поклонний хрест, перед яким 14 березня 2002 року відбувся перший молебень.

  У будівництві брали участь навіть військові з сусідніх військових частин. Кожен допомагав чим міг - технікою, особистою працею, пожертвами і молитвою. За 15 років будівництва свій вклад внесли всі: і молодий, і старий.

  Хтось за цей час вже встиг вирости, хтось так і не дочекався у своєму земному житті першої служби цієї церкви. І ось, довга мрія прихожан і Отця Дмитра Новицького знайшли своє втілення - в серпні 2015 року. Головний храм освятили архієрейським чином в честь Воскресіння Словущого.

  Бажаючи зробити і свій невеликий вклад у цю добру справу отця Дмитра Новицького, я привіз ладон зі святої гори Афон і подарував його церкві..

 

ok 16.10.23659

Джерело: facebook

 

Последнее изменение Вторник, 16/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework