В усіх лісогосподарських підприємствах Житомирщини тривають роботи з підготовки грунту під лісові культури наступного року

  Про якість майбутніх насаджень дбаємо сьогодні.

 

  Нині в усіх лісогосподарських підприємствах Житомирщини тривають роботи з підготовки грунту під лісові культури наступного року.
" В залежності від типу грунтів, - розяснює начальник відділу лісового господарства, охорони та захисту лісу Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Валентин Венгерчук, - лісівники застосовують і різні методи підготовки грунту. А на території нашої області наявні всі грунти - від пісків до потужних чорноземів із різними індексами вологості.
Відтак, у вологих місцях, там, де не може пройти трактор, проводять кінний обробіток грунту. На заболочених ділянках - грунт до садіння готують ручним методом, біля пнів розчищають невеликі діляночки розміром 40 на 40 сантиметрів, де навесні висіють насіння, або посадять саджанці.
"Підготовка ґрунту є однією з основних умов успішного приживлення, збереження і росту майбутніх лісових насаджень, - запевнює головний лісничий Овруцькго спецлісгоспу Анатолій Хомич.- Тож в нашому підприємстві до цих робіт ставляться надвідповідально. Погодні умови цьогоріч нам спряють, отож 60% земель, відведених під лісокультурні роботи наступної весни, уже готові".

 

kd16101809 2

kd16101809 2

kd16101809 2

 Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства

Последнее изменение Вторник, 16/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework