У Житомирській області з'явився найсучасніший апарат УЗД

  Тепер діагноз встановлюється швидко та надійно. Найсучасніший апарат ультразвукової діагностики, який не має аналогів в нашій області, нещодавно почав працювати в Житомирському обласному консультативно-діагностичному центрі.

   Про це повідомляється в газеті «Ехо».

   Апарат Toshiba Aplio 400 з максимальною точністю показує структуру органів та систем нашого організму і має високу роздільну здатність, якою не володіють інші апарати УЗД області.

  Докладніше про можливості апарату розповів експерт управління охорони здоров'я Житомирської ОДА з ультразвукової діагностики Володимир Касянюк.

  «ПРИ ЗБІЛЬШЕННІ ЗОБРАЖЕННЯ КАРТИНКА ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЧІТКОЮ»

  - Новий мегасучасний апарат має високочастотний датчик, який дозволяє, як мікроскоп, збільшувати зображення в декілька десятків разів, - пояснює Володимир Михайлович. - Якщо на інших апаратах при збільшенні зазвичай картинка втрачає чіткість, то на цьому апараті картинка не розпливається, а залишається дуже чіткою. Це дає можливість безпомилково диференціювати норму від патології. Використовуючи датчики апарата, ми отримали змогу діагностувати патологію не тільки внутрішніх органів (печінка, жовчний міхур, підшлункова залоза, селезінка, нирки, передміхурова залоза та інші), а й патології очей, шкіри, підшкірно-жирової клітковини, м'язів, дрібних суглобів та навіть нервових волокон. На новому апараті лікар чітко бачить новоутворення, причому не тільки локалізацію пухлини, а й те, звідки ця пухлина починається, а також її структуру.

  ЯК ПРОНИКНУТИ В «ГЛИБИНИ» УРАЖЕНОЇ ПЕЧІНКИ?

  Але головна "фішка" апарата УЗД - це можливість застосовувати найсучасніший метод в ультразвуковій діагностиці - еластографію хвилі зсуву глибоко розміщених органів, в першу чергу печінки, а також селезінки та нирок. Цей метод дозволяє встановити ступінь ураження клітин печінки і показує наявність фіброзу та розростання сполучної тканини, площу розростання фіброзної тканини і так далі. Причому точність дослідження методом еластографії сягає 95-99%.

  - Сьогодні дуже багато людей страждають від надмірної ваги і ожиріння, немало тих, хто зловживає спиртним і жирною їжею, - всі вони мають проблеми з печінкою, - розповідає Володимир Касянюк. - Крім того, в нашій країні епідемія гепатитів (А, В, С, Д), в тому числі алкогольних і аутоімунних. За статистикою, кожна сьома-дев’ята людина в Україні хворіє на певний вид гепатиту, багато з них протікають безсимптомно і виявляються часто на пізніх стадіях захворювання. Багато пацієнтів страждають на жирову хворобу пе¬чінки, трапляється і таке важке захворювання, як цироз печінки. Для ефективності лікування цих хвороб треба поставити точний діагноз з вичерпною інформацією про стан печінки, а це можна зробити тільки на суперсучасному УЗД-апараті. Після обстеження і визначення ступені ураження печінки людина проходить курс лікування і через три місяці знову проходить обстеження на цьому ж апараті, який показує ефективність пройденого ним курсу лікування.

  БОРОДАВКА, А ВИЯВИЛОСЯ - ЗЛОЯКІСНА ПУХЛИНА»

  - Взагалі люди звертаються з різними проблемами, - ділиться лікар. - Нещодавно прийшла пацієнтка, на вказівному пальці якої була маленька пухлинка. Жінка думала, що це бородавка, навіть зрізала її, але вона з'являлася знову і збільшувалася в розмірах. Дерматологи направили жінку до нас. За допомогою апарата УЗД та високочастотного датчика виявили, що це не бородавка, а злоякісна пухлина. Інша пацієнтка прийшла обстежити молочні залози і була вражена тим, що в неї виявилося невелике внутрішньопротокове новоутворення в молочній залозі. Жінка не могла повірити в це, мовляв, залози ніколи не боліли і не турбували. Але підступність онкології полягає в тому, що пухлини на перших стадіях ніяк не проявляють себе, і тільки коли хвороба вже досить запущена, вони починають турбувати. Але тоді вилікувати хворобу вже майже неможливо.

  Тому не треба зволікати з обстеженням, тим більше на суперточному апараті УЗД, який одразу розставить всі крапки над "і". Це безболісний метод, проводиться без втручання в самі органи, не має побічних дій, видає вичерпну інформацію і не потребує якоїсь спеціальної підготовки від пацієнта.

  Записатися на дослідження УЗД можна за тел.: 068-133-53-57, (0412) 47-36-90 або  безпосередньо в Діагностичному центрі за адресою: м. Житомир, вул. Пушкінська, 1.

Юлія Мельничук, «Ехо»

Последнее изменение Среда, 17/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework