×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині були знайдені останки солдат

  Останки 12-ти радянських солдатів (на знімку справа), які загинули у боях з німецькими військами наприкінці 1943-го року, знайшли днями на околиці Ворсівки.

  — Місцевий житель ставив огорожу і, готуючи місце під стовпчик, викопав череп, — розповів сільський голова Петро Підручний. — Про цю жахливу знахідку повідомив у сільраду. Я звернувся до столичної пошукової організації.

  Прибулі декілька днів проводили розкопки (на знімку зліва), знайшли останки солдатів, у яких були перебиті осколками руки, ноги, черепи. Схоже, вони натрапили на міну, а опісля бойові побратими захоронили тіла, розстеливши під ними шинель

  Так вони і пролежали в землі 75 років.Поряд пошуковці знайшли пряжки від ременів, гвардійський значок, кавалерійські чоботи, компас, окуляри та деякі побутові речі. Також — десять бойових гранат.

  Зараз пошукова організація встановлює імена загиблих воїнів. Кажуть, на цьому місці у листопаді-грудні 1943-го велися великі бої.За попередньою інформацією, перепоховають солдатів 26 грудня, у день визволення Ворсівки від фашистських загарбників.

  «Їхнє місце — поряд із братською могилою, де вже покояться тіла 604-ох солдатів, які віддали життя у війні з німецькими окупантами на ворсівській землі», — переконаний сільський голова Петро Підручний

Джерело: mn.zt.ua

 

 

Последнее изменение Четверг, 18/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework