Лейтенанту 95-ої бригади присвоєно звання "Герой України"

  За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу лейтенанту Володимиру Сосніну присвоєно звання "Герой України".

   Про це повідомляє газета «Житомирщина».

  Орден «Золота Зірка» офіцеру вручив Президент України у Києві під час урочистих заходів із нагоди 27-ої річниці незалежності України. Першої державної нагороди — ордена «За мужність» III ст. — Володимир був удостоєний у травні 2015 року.

  Нині лейтенант Володимир Соснін є заступником командира десантно-штурмової роти, інструктором з повітряно-десантної підготовки 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ Україн

  — Свого часу відслужив строкову службу в лавах Збройних Сил України, — розповідає Володимир. — Після звільнення були пропозиції навчатися у вищому військовому навчальному закладі. Через ряд об’єктивних причин був вимушений відмовитися. Але у цивільному житті не зміг реалізувати себе. Тому прийняв рішення служити за контрактом. Зарахували на посаду заступника командира взводу.

 У зону проведення антитерористичної операції Володимир у складі підрозділу був відряджений 8 березня 2014 року. Завдання доводилося виконувати на межі своїх можливостей. Навіть техніка не витримувала.

  — Офіцерів не вистачало, — згадує Володимир Миколайович. — Заступник командира роти був важко поранений, командир роти також отримав поранення. Тому довелося виконувати обов’язки командира взводу та командира роти. Відчував, що бійцям у такі складні моменти потрібна була, насамперед, моральна підтримка командира.

  У червн і 2014 року поблизу села Селезнівки Донецької області під час бою 27 військовослужбовців отримали поранення. Перебуваючи під шквалом вогню противника, вони не могли самостійно залишити місце бою. Тоді Володимир Соснін, ризикуючи життям, особисто провів евакуацію особового складу та надав медичну допомогу пораненим.

  У липні того ж року підрозділ під керівництвом старшого сержанта Володимира Сосніна здійснював переміщення для заняття визначеної висоти поблизу міста Тореза Донецької області. Бійці потрапили під мінометний обстріл противника. Володимир отримав поранення, але продовжив командувати підрозділом. Добре пам’ятає офіцер і ті дні, коли його штурмова група взяла під контроль і утримувала курган Савур-Могилу…

 Володимир — віруюча людина, ходить до церкви. Безмежно вдячний батькам, рідним, котрі постійно підтримують його та всіх бійців молитвою, добрим словом. Не приховує, що був готовий віддати життя за Україну. Про нагородження ж дізнався за декілька днів до військового параду. А першими офіцера привітали Герої України командир батальйону, майор Олександр Порхун і колишній командир роти, майор Ігор Герасименко.

kd18101807_1.JPG

  Володимир Соболь, газета «Житомирщина»

 

Последнее изменение Четверг, 18/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework