В Житомирському лісгоспі інспектують лісові культури та рахують сіянці

  У всіх лісництвах та на базовому лісорозсаднику Житомирського лісгоспу розпочато осінню інвентаризацію садивного матеріалу у розсадниках, лісових культур, плантацій новорічних ялинок, шкілок декоративного посадкового матеріалу. Саме восени лісівники оцінюють результати своєї лісокультурної справи за рік.

   Для проведення інвентаризації по підприємству створено комісію, яка протягом місяця має провести облік і оцінку якості насаджень, які не переведені у вкриті лісовою рослинністю землі, а також облік сіянців в лісових розсадниках, коробах та теплицях, облік декоративного матеріалу, згідно технічних вимог та стандартів.

  Тож, рахуватимуть скільки прижилось сіянців основних лісо утворюючих порід, що були висаджені весною поточного року. Більш старші лісові культури, починаючи з 4-річного віку, атестують – тобто заміряють висоту дерев, зімкнутість в ряду, рівномірність розміщення на площі, визначають породний склад на ділянці, потребу в доглядах. Якщо лісові культури мають низьку збереженість, лісівники проводять обов’язкове доповнення, доводячи насадження до стандартної густоти.

  У лісових розсадниках також обліковуються сіянці та саджанці для розрахунку у потребі садивного матеріалу для весняного садіння.

  «Під час цьогорічної осінньої інвентаризації буде перевірено площі більше 1 тис. га лісових культур та лісових розсадників 1,3 га. Також, в цьому році плануємо перевести у вкриті лісовою рослинністю землі 90 га лісових культур та 60 га природного поновлення», - зазначає інженер з лісових культур Олена Воробйова.

  Гарне лісокультурне виробництво показали лісівники Пилипівського лісництва - тимчасовий лісорозсадник площею 0,45 га. Тут зростають сіянці основних лісоутворюючих порід дуба звичайного, сосни звичайної та ялини європейської, а також відведена площа з посівом сидератів. Лісовою охороною лісництва створені сприятливі умови для вирощування посадкового матеріалу. Дбайливий догляд за майбутнім лісом забезпечують лісівники Пилипівського лісництва – помічник лісничого Олександр Булич на чолі з лісничим лісництва Василем Грищуком.

  Для створення продуктивних лісів потрібно докласти чимало зусиль, а це і є щоденна кропітка праця команди лісівників Житомирського лісгоспу.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework