×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирській колонії кімнати для побачень адаптовують європейським стандартам

На виконання Закону України № 1186-VII «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо адаптації правового статусу засудженого до європейських стандартів», прийнятим Верховною Радою України 8 квітня 2014 року, істотно розширено основні права засуджених.

Так, 26 засудженим до довічного позбавлення волі, які відбувають покарання у Житомирській УВП-8, відповідно до п.5 ст. 151 КВК України було надано право на тривале побачення з близькими родичами. За цей період двоє засуджених до ДПВ одружились та, відповідно, скористались правом на тривале побачення. З моменту введення змін до кримінально-виконавчого законодавства ще близько десяти засуджених до довічного позбавлення волі виявили бажання зареєструвати свій шлюб.

Про це повідомляє прес-служба управління ДПтС України в Житомирській області.

Адміністрація установи всіляко сприяє реєстрації шлюбу, бо підтримання соціальних зв’язків, створення родини, прагнення якомога швидше опинитися поруч з близькими людьми дуже позитивно позначається на правослухняній поведінці засуджених та створює передумови для їх успішної соціальної адаптації після звільнення, відзначає начальник Житомирської УВП-8 Костянтин Шедловський.

У зв’язку з цим для засуджених до довічного позбавлення волі у приміщенні кімнат для проведення тривалих побачень Житомирської УВП-8 було вжито додаткових заходів безпеки, серед яких було встановлення камер відеоспостереження, тривожно-сигналізаційних засобів охорони. Вхідні двері до зазначених кімнат обладнані захисними залізними ґратами.

Приміщення для тривалих побачень складаються з кімнат для відпочинку, приготування і приймання їжі та душової кімнати. Кімнати забезпечені сучасними меблями, телевізором, шафою та іншим необхідним для побуту інвентарем. Крім холодильника, електроплити, посуду та зручних меблів, кухня забезпечена ще й таким сучасним кухонним приладдям, як електрочайник і мікрохвильова піч.

n 0412141874

n 0412141874 1

n 0412141874 2

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework