×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На знаку — 50, а на спідометрі — 96. У Житомирі експерти вимірювали швидкість машин на дорозі

  Нещодавно в Житомирі керівники цього проекту не на словах, а на ділі довели — проблема таки існує. 

  За допомогою спеціальної техніки була заміряна швидкість машин на одній з доріг Житомира.. Вулиця Жуйка — це південні ворота міста. Дорога з обох напрямків тут стрімко спускається до мосту через Тетерів. Відтак рух машин — що згори, що нагору —дуже швидкий. А в цьому місці діє обмеження швидкості (як і скрізь у межах населеного пункту) — 50 кілометрів на годину. А з якою ж швидкістю тут рухаються насправді? Це показав розумний прилад, встановлений на штативі край дороги. Він просвічує трасу і одночасно фіксує рух машин на чотирьох смугах — в обох напрямках. Щойно повз проїздить авто — на моніторі з’являється його швидкість.

  Вдивляюся у невеличкий монітор — і навіть присвистую від здивування! 67, 78, 71, 77, 76… Все це — швидкість машин, які пролітають повз прилад через міст. Ого, а ось навіть 89 та 96! Майже удвічі більше за допустиму швидкість!

  «Всі ці дані наші фахівці після замірювання оброблять та систематизують, — пояснює Володимир Шумляківський, доцент кафедри автомобілів та транспортних технологій Житомирського державного технологічного університету. — Саме цей блок роботи є нашою участю в цьому проекті. Сам прилад зроблений у Німеччині, а програмне забезпечення для нього створено київською фірмою. Такі заміри ми робитимемо впродовж місяця у кількох місцях Житомира: на вулиці Жуйка, на Київському шосе біля інституту хмелярства, на проспекті Миру біля панчішної фабрики. А також — поза межами Житомира: в Березівці, Станишівці та Глибочиці».

  У 2016 році, коли на Житомирщині тривала перша частина інформаційної кампанії щодо зменшення швидкості, подібні заміри теж робилися. Вони показали, що більше 50% водіїв перевищують допустиму швидкість на 20-30 кілометрів.
«Натомість у нас в Євросоюзі водії максимально можуть перевищити допустиму швидкість руху лише на 10 кілометрів, — розповідає «Житомирщині» Ерік Хойруп, керівник проекту «Модернізація та підвищення безпеки мережі автомобільних доріг». — А ось тут під час фіксації приладом ми бачимо — майже всі водії на цій ділянці суттєво перевищують швидкість. Дехто — навіть на 40 кілометрів!».

  Ерік Хойруп пояснює, що зібрані приладом та систематизовані фахівцями вимірювання буде передано до органів влади Житомира як заклик до дії. «Мета нашої кампанії — інформувати суспільство про те, що є велика проблема перевищення швидкості на дорогах, — пояснює керівник проекту. — Тож місцеві чиновники мусять думати, що з цим робити. В Україні з 2014 року заборонено проведення поліцією контролю швидкості. Можливо, варто повернути цю практику, адже нині, як бачимо, чимало водіїв ігнорують і встановлений швидкісний режим, і дорожні знаки. А значить — наражують і себе, й інших учасників руху на небезпеку…».

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

 

 

Последнее изменение Вторник, 23/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework