×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

В Бердичеві під кінець року розпочнуть ремонтувати дороги

  Таку інформацію озвучив на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету бердичівської міської ради заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Онофрійчук, спочатку зробивши вступ про те, звідки ці кошти виділять.

  Як було сказано, Житомирська ОДА виявила бажання допомогти Бердичеву з ремонтом дороги, проте спочатку ці кошти спрямовувались на зовсім іншу справу. 

  Міський голова коротко в двох словах нагадав, що після створення Дорожнього фонду місту пропонували виділити кошти для капітального ремонту мосту на м’ясокомбінаті, бо на дороги ці гроші передбачені не були. Тоді спеціалісти мали розробити відповідну документацію, яку передали б фонду, а ті зайнялися б роботами, бо місто цими коштами не мав права розпоряджатися. Тобто, простіше кажучи, Бердичеву повністю б реконструювали міст, стан якого бажає кращого.

  Та склалося не так, як хотілося. Було розроблено документацію, проведено експертизи, і, звісно ж, з’явилися певні зауваження від відповідних служб, котрі спеціалізуються на експлуатації мостів. Наче все вирішилось, проголосили тендер, в якому взяли участь два претенденти, але сам тендер не відбувся. Далі знову виникли зауваження по документації, тому після проведеної зустрічі було запропоновано ці кошти, які мали б виділити на міст, використати на капітальні ремонти вулиць міста.

  Звісно, у зв’язку з цим багато хто скаже, що нині вже сезон такий, коли начебто і пізно робити дороги, проте кошти потрібно освоїти. Їх розпорядником є Житомирська ОДА, зокрема його структурний підрозділ - Управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА, тому рішенням виконавчого комітету здійснюється делегування функцій замовника по об’єктах, на яких виконуватимуться ремонтні роботи.

  Отож, капітального ремонту зазнають наступні вулиці: Здоров’я, Л. Карастоянової, Житомирська, Богданівська, Чуднівська, Низгірецька, Білопільська, Чорновола, Шевченка і капітальний ремонт тротуару по вулиці Паризької Комуни. Структурному підрозділу облдержадміністрації передадуть кошториси, аби він укладав договори про виконання робіт і, відповідно, контролював ці роботи.

  Сергій Онофрійчук зауважив, що це не повністю ремонтуватимуть вулиці від початку і до кінця, а лише аварійні ділянки в межах 1-1,5 мільйона гривень. Міська влада ж надіється, що погода посприяє втіленню задуманого і використанню цих коштів. Також була домовленість з керівником області, що кошти на наступний рік з доопрацюванням документації та врахуванням зауважень все ж виділять, і тоді, в черговий раз, спробують провести тендер на реконструкцію вищезазначеного мосту.

Джерело: rio-berdychiv

 

Последнее изменение Среда, 24/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework