×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Як Іванківці на Бердичівщині оговтуються після телевізійного проекту «Нові Лідери». ФОТО

  Неабиякою культурною подією цієї осені на Бердичівщині стала участь села Іванківці Семенівської об’єднаної територіальної громади в телевізійному проекті «Нові Лідери» каналу ICTV. 

  У вересні в селі висадився телевізійний десант з шістдесяти чоловік, у складі якого були й десять відібраних учасників з різних куточків України. Саме вони мали стати «героями» телепрограми, жителі Іванківець – масовкою, а пейзажі села – знімальним майданчиком.

  В п’яти спеціальних автомобілях привезли апаратури на два мільйони доларів, а ще кілька бусів возили учасників процесу по околицях та на відпочинок до Бердичівських готелів. У Райгородецьких підприємців замовили харчування знімальної групи, а в сільських магазинах викупили місячний запас кави.

ok 29.10.2036jpg
  Більше тижня по селу бігали нові лідери та телеоператори, викликаючи цікавість у місцевих жителів та лякаючи поодиноких корів, які вже звикли до порожніх сільських вулиць. Редактори і журналісти хотіли відзняти найнещасніших мешканців та почути страшні історії про сільське сьогодення. Як тільки люди починали говорити, скільки у селі зроблено гарного і доброго, телевізійники відразу виключали камери і йшли шукати інших інтерв’юерів.

ok 24.10.2036jpg  І то нічого, що про відсутність дискотек у селі бідкалась пенсіонерка, яка не живе в селі, а лише іноді сюди приїздить, а за збереження школи бідкаються ті, в кого діти чи внуки їздять на навчання до Бердичева, головне організаторам шоу було знайти найчорнішу інформацію. А де знаходиться звалище сміття, яке було показане в сюжеті, не знає навіть колишній сільський голова. Саме його запросили на прямий ефір до київської студії під час програми, яка транслювалась минулого четверга пізно ввечері. Микола Шеретун розповів по приїзді, що як тут на зйомках в селі, так і там, в студії, всі потуги телевізійників були направлені на те, щоб зробити з будь-якої інформації чи сюжету ефектне шоу.

  За кілька хвилин до прямого ефіру до студії зайшов Сергій Притула і привітався з глядачами. Він коротко розповів, що треба плескати в долоні за командою та кричати «браво», а потім жартуючи спитав, чи може хтось буде кричати «ганьба». І тут сільський голова вигукнув: «Я буду кричати ганьба», за що отримав дружній потиск руки від ведучого, та шоу розпочалось.

  Микола Миколайович підготувався до виступу, адже, як ніхто, знає і історію Іванковець, і найменші нюанси їх сьогодення, і тих людей, які стали «активістами» під час телезйомок, а особливо «активістками». Та йому не дали нічого цього сказати. Але й за ті два «наїзди» відеокамер та сліпучих прожекторів, він встиг донести головну думку, що село жило вже кілька століть і буде жити гідно, не зважаючи на те, що його в шоу намагались показати забитим і відсталим.

ok 25.10.2036jpg
  До речі, саме там, в кулуарах, голова постарався вияснити, чому ж обрали саме Іванківці для зйомок, чи не було тут доброї або злої волі когось з можновладців. Але його переконали, що відбирали довго і ретельно. Їздили по дуже багатьом селам Київської, Житомирської та Хмельницької областей фактично інкогніто, але там був спротив з боку сільських голів, та й люди неохоче йшли на контакт. Тут же Наталія Семенюк, голова Семенівської ОТГ, відразу позитивно відгукнулась на пропозицію телевізійників, а жителі села охоче йшли на контакт, були доброзичливими і цікавими.

  Переказувати сюжет телепрограми в газеті немає сенсу, а хто її не подивився по телевізору, може це зробити у нас на сайті. Наступного дня я поїхав до Іванковець, щоб дізнатись, що думають про неї саме там. І виявилось, що під час трансляції телепередачі (десь на половині) в селі зникла електрика і лише самі стійкі дочекались, що серед ночі вона знову з’явилась, щоб переглянути останні кадри шоу, більшість просто після вимкнення полягали спати.

  Але й того, що подивились в першій половині, вистачило, щоб цілий наступний день виливати своє обурення в рейсовому автобусі та сільському магазині. Месиджі у більшості були схожі: «Все перекрутили…», «Нічого не показали…», «Це все тільки шоу і гра…». Та один позитивний наслідок від цієї «гри» мені вдалось в селі побачити. На стовпі біля магазину висіло скромне оголошення про те, що 20 жовтня оголошується суботник, на який запрошують усіх бажаючих. А вже в неділю у Фейсбуці замайоріли фотки з цього самого суботника та очищених берегів сільського ставу, які в моєму п’ятничному репортажі виглядають дуже захаращеними

Може саме це і є черговою ластівкою розуміння того, що ніхто нам не зробить краще життя ні в селі, ні в місті. Ні нові лідери, ні Президент, ні Уряд, ні МВФ, ні Папа Римський. Лише самі, лише разом люди можуть здолати всі незгоди і вирішити всі проблеми.

Джерело: rio-berdychiv.info

 

 

Последнее изменение Четверг, 25/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework