×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині у домашньої тварини було виявлено сказ

  23 жовтня лікарем Лугинської районної лікарні ветеринарної медицини в смт Лугини проведено огляд домашнього собаки, у якого було виявлено перші клінічні ознаки захворювання на сказ.

  Тварина не була щеплена проти сказу в 2018 році і її було вимушено забито, - про це повідомляють в групі Лугинська районна державна адміністрація у Фейсбук. 

  Згідно експертизи Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини, до якої було направлено відібраний пат.матеріал, отримано позитивний результат на сказ.

  На засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лугинській районній державній адміністрації 25 жовтня 2018 року прийнято рішення оголосити смт.Лугини неблагополучним пунктом по захворюванню тварин на сказ та ввести карантинні обмеження. Також цим рішенням передбачено:
- встановити загрозливу зону в радіусі 10 км від смт.Лугини та прилягаючі до цієї зони населені пункти с.Лугинки, с.Глухова,с.Станційне, с.Літки, с.Бовсуни і мисливські угіддя;
- затвердити план оздоровчих заходів від сказу тварин в смт.Лугини Лугинської селищної ради;
- Лугинській селищній раді передбачити кошти для проведення заходів по відлову та знешкодженню безпритульних та бродячих собак і котів.

  План оздоровчих заходів від сказу тварин в неблагополучному пункті смт Лугини пердбачає:
- епізоотологічне та епідемічне обстеження у вогнищі сказу; 
- при виявлені контактних громадян з хворою на сказ твариною направити в ЦРЛ для надання антирабічної допомоги;
- щеплення тварин (домашніх собак та котів) проти сказу, хворих та підозрілих тварин на сказ умертвити. Трупи тварин разом зі шкірою спалити, рештки захоронити на скотомогильнику. Провести вимушену дезінфекцію місць, де побувала хвора тварина дворазово з інтервалом одну годину, відібрати проби і провести лабораторне дослідження на якість дезінфекції.
- У неблагополучному пункті забороняється ввіз та вивіз домашніх та диких тварин.
- На мисливських угіддях, оголошених неблагополучними, забороняється промисловий та ліцензійний відстріл диких тварин, їх відловлювання та вивезення. Не допускати до полювання не вакцинованих собак, про що у мисливців повинні бути відповідні документи. - Організувати при Лугинській селищній раді постійнодіючі бригади по відлову та знешкодженню бродячих собак та котів, шляхом їх витіснення за межі населених пунктів.
- Проводити відстріл та знищення диких тварин (червоних лисиць, вовків, єнотовидних собак та інш.) в неблагополучних та загрозливих зонах на яку можлива міграція домашніх і диких тварин, популяція яких не повинна перевищувати нормативів (до 10 км в радіусі від джерела інфекції).
- Забезпечити облік домашніх собак та котів в неблагополучному пункті та надати списки лікарні ветмедицини. 
- Провести в населеному пункті та загрозливій зоні профілактичні щеплення домашніх собак, котів, ВРХ проти сказу. При знятті карантинних обмежень провести заключну дезінфекцію дворазово з лабораторним дослідженням її на якість.

 

 

Последнее изменение Пятница, 26/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework