×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Сьогодні ти спиш спокійно, а завтра неоголошена війна постукає у двері в твою хату!, - волонтер

5 грудня відзначається Міжнародний день волонтерів, людей, котрі добровільно взяли на себе тягар чужих бід та страждань. Волонтери виконують свою місію цілодобово. Це просто стиль їхнього життя - допомагати іншим.

Значимість волонтерського руху особливо відчутною та помітною стала в нашій державі після трагічних подій: Революції Гідності, анексії Криму та АТО на сході країни. Волонтери першими організувалися та почали надавати посильну допомогу. Так і на Житомирщині є багато людей та організацій, які змогли об'єднати навколо себе інших небайдужих громадян заради підтримки наших земляків.

n 0512141887 3
Житомирські волонтери опікуються нашими військовими в АТО, їх родинами, пораненими у шпиталях, вимушеними переселенцями.
Так, багатьом житомирянам відома голова правління благодійного фонду "Всесвіт за майбутнє" Юлія Толмачова, котра переважно збирає допомогу для військовослужбовців 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського. Юлія Віталіївна сама вже неодноразово супроводжувала доставку гуманітарної допомоги до бійців в зону АТО. На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Юлія Толмачова інформувала про те, що 6 грудня будуть передавати чергову партію допомоги на передовій для військових.
Нещодавно Юлія Толмачова, крім теплих слів подяки за свою роботу, отримала справжнє визнання - стала хрещеною мамою новонародженої дитини бійця 30-ї механізованої бригади, котрий отримав поранення в зоні АТО.

n 0512141887
Серед тих, хто активно від самого початку допомагає і військовим, і їхнім родинам, і переселенцям, член громадської ради при облдержадміністрації Людмила Коберник. Вона розповідає, що відразу люди дуже легко відгукувалися на прохання щось придбати чи передати, але з'явилося стільки волонтерів та громадських організацій, що не завжди кошти йдуть на заявлені потреби. Громадяни почали зневірюватися. За словами Людмили Коберник, справжніх волонтерів досить мало. І це питання вже до правоохоронних органів, котрі повинні контролювати ситуацію.
"Військовослужбовці не потребують абияких речей і того, що не шкода віддати. В них є першочергові потреби, які ми намагаємося задовольнити: придбати амуніцію, технічні засоби та інше", - наголошує Людмила Миколаївна.
Багато питань мобілізованих військових за її словами, потребують врегулювання на законодавчому рівні та дієвого механізму впровадження цих нормативних актів.

n 0512141887 1
Людмила Коберник подякувала голові облдержадміністрації Сергію Машковському за те, що допомагає швидко вирішити найбільш нагальні потреби і ніколи не відмовляє у сприянні.
Марія Уланова пригадує з чого розпочалася її волонтерська діяльність: "Важко вже і згадати. Почалося з того, що спілкувалися з друзями-військовими, надсилали їм пакунки. В червні обстріляли колону, в якій були саме наші друзі. Виникла ідея долучити телебачення, щоб більше людей допомагали пораненим. Знайомилися та підтримували зв'язок з волонтерами шпиталів в інших містах. Вони завжди приходять на допомогу, якщо просимо зустріти пораненого та його сім'ю. В серпні почали хлопців направляти до житомирського госпіталю. Там познайомилися з Тетяною Бачинською-Докиль. Об'єднали свої зусилля, своїх знайомих. Проводили акції для залучення небайдужих людей та збору коштів для покриття потреб".

n 0512141887 2
Журналіст Аліна Дембіцька зазначає: "Я не можу закликати людей займатись волонтерством, але не можу промовчати, коли хтось живе за принципом: "Моя хата з краю". Сьогодні ти спиш спокійно, а завтра неоголошена війна постукає у двері в твою хату! Тому сидіти склавши руки - не про мене, не про волонтерів. Знаю волонтерів, які майже не сплять. Так би мовити на зв'язку цілодобово".

"На мою думку, волонтери - це координатори, енерджайзери, які об'єднують навколо себе усіх небайдужих людей і просто люди, яким довіряють більше, ніж будь-кому зараз. Спілкуючись із досвідченими волонтерами, я зрозуміла, що волонтери допомагають один одному, обмінюються контактами, інформацією... Ніхто навіть уявити не може як волонтери самоорганізовуються, об'єднуються і об'єднують навколо себе інших людей!", - продовжує Аліна Дембіцька.

n 0512141887 4
Дівчина почала підтримувати українських військових ще з березня, коли був окупований Крим. За словами Аліни, намагається надавати допомогу адресно.
"Знайома особисто і дуже поважаю волонтерів - Юлію Толмачову, Марію Уланову, Тетяну Докиль, Олега Бойка та інших. Це якщо брати на рівні міста Житомира та області. Мені до них ще рости, але вважаю за честь спілкуватись і брати участь в акціях, які вони організовують, які організовуємо спільно", - наголошує Аліна Дембіцька.
В України попереду світле та гарне майбутнє, адже у країни, в якій стільки молоді займається доброчинністю, іншого шляху просто немає. Дякуємо за допомогу нашим героям!

n 0512141887 5

Фото з соцмережі Фейсбук

За матеріалами прес-служби ОДА

Інформаційне агентство "Всі Новини"

Последнее изменение Пятница, 05/12/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework