В Городницькому лісгоспі зібрали понад 5 тонн жолудя

  Цього року дуб порадував лісівників щедрим врожаєм – жолудя вродило вдосталь.

   Городницькі лісівники вже закінчили його заготівлю – зібрали 5300 кілограмів. Майже у всіх лісництвах до цієї справи долучилися школярі. «Їх допомога для нас досить відчутна, - запевнює головний лісничий лісгоспу Леонтій Валєнкевич. - Насіння уже ретельно перевірили: усі зібрані плоди опускали у воду - здорові жолуді тонуть, а неякісні спливають на поверхню. Жолудь можна висівати восени або навесні. Однак, якщо висівати зараз, є загроза , що посіви будуть понищені гризунами. Перед посадкою, навесні, спеціалісти перевіряють усе насіння знову – чи не пошкоджене шкідниками, грибком».

  Вирощеними сіянцями заліснюватимуть зруби, або доповнюватимуть раніше створені лісові культури.

  Кажуть, що в лісі важлива кожна рослина: від найдрібнішої до найбільшої. Однак серед усіх лісових порід особливе місце займає дуб. За цілющими властивостями та якістю деревини він не має собі рівних у Європі. За теплу пору року він випаровує понад 100 тонн води, що в 225 разів більше його власної ваги. Його корінь проникає на 12-15, а іноді й до 22м углиб, має надзвичайно розвинуте бокове і якірне коріння.

  Дуб володіє надзвичайною потужністю і силою, нерідко є велетнем-довгожителем, в народі старий дуб став символом мудрості і знань, деревина його міцна та цінна. Саме тому розведенню цієї породи лісівники надають такого великого значення.

 
 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework