×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині відкрили сезон полювання на диких копитних тварин

 27 жовтня 2018 року відкривається сезон облавного та колективного полювання на диких копитних тварин - козулю європейську, кабана дикого, оленів європейського та плямистого.

  З 03 листопада 2018 року відкривається сезон полювання на зайця-русака, - про це повідомляють в групі Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства у Фейсбук.
  З жовтня по лютий включно дозволено також добування бобра та куниці лісової.
  При проведенні полювання на вищезазначених тварин дозволяється здійснювати добування лисиці червоної, вовка та єнотовидного собаки.
  Дозволена для добування кількість диких тварин передбачена Лімітами використання мисливських тварин державного мисливського фонду у сезон полювання 2018/2019 років, затверджених Наказом         Міністерства аграрної політики та продовольства України № 232 від 07.05.2018 р., зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.05.2018 р. за № 589/32041. 
  Полювання дозволяється здійснювати при наявності відповідних документів на право полювання, а саме: посвідчення мисливця, контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозволу на добування мисливських тварин (ліцензії, відстрільної картки), відповідного дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю, паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

  Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.
  Необхідно зазначити, що виявлені у мисливця чи мисливського господарства тварини (або їх частини) та знаряддя добування таких тварин, законність набуття яких не підтверджена відповідними документами, вважаються незаконно добутими (ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання»).
  Особи, винні у незаконному полюванні, несуть адміністративну чи кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством України.
Відкриття полювання – це справжнє свято для тих, хто захоплюється мисливством, сповнене розуміння гармонійного співіснування людини і тварини, це чудовий відпочинок, можливість відчути себе частинкою природи.

  Однак останніми роками почастішали випадки, коли похід з рушницею в угіддя перетворюється на біду. Відтак кожен мисливець повинен твердо знати правила поводження з рушницею, а також правила поведінки на полюванні в різних умовах і вимагати дотримання цих правил від оточуючих. Тільки таким чином можна запобігти нещасним випадкам на полюванні.
  При стрільбі мисливець має бути особливо обережним, попередньо впевнитись, що поблизу, в напрямку пострілу немає людей і домашніх тварин. Необхідно завжди враховувати, що неподалік можуть знаходитись люди, що збирають гриби, ягоди, випасають худобу.
  Забороняється стріляти “на шум”, по цілі, яку нечітко видно (під час туману, в сутінках, проти сонця та ін.) При полюванні в густому лісі, очереті необхідно бути особливо уважним, дотримуватись взятого напрямку, частіше підтримувати зв’язок з іншими мисливцями.

 

Последнее изменение Понедельник, 29/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework