Верховний суд підтвердив законність встановлення загальнобудинкових лічильників в Житомирі

  Встановлення загальнобудинкових лічильників в Житомирі є законним. Про це йдеться в постанові Верховного Суду. Це рішення є остаточним і не підлягає оскарженню.

   На думку суддів Верховного Суду компанія Житомиргаз здійснила встановлення загальнобудинкових приладів обліку на законних підставах. Дії газорозподільної компанії були спрямовані виключно на забезпечення обліку природного газу за об'єктами споживання природного газу побутових споживачів та недопущення припинення розподілу природного газу останнім, - повідомляють в ПАТ «Житомиргаз».

  Суд також відзначив, що ПАТ «Житомиргаз» розпочало встановлення загально будинкових лічильників газу у багатоквартирних будинках міста Житомира з єдиним газовим приладом з метою комерційного (приладового) обліку природного газу з 2016 року. На той час редакція Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» від 16 червня 2011 року № 3533-VI не містила вимогу до суб'єкта господарювання, що здійснює розподіл природного газу на відповідній території, оснащувати споживачів природного газу - фізичних осіб індивідуальними лічильниками газу.

  Тому жителі 338  багатоквартирних будинків області отримують рахунки за газ на підставі показань загальнобудинкових лічильників на законних цілком підставах. Станом на 1 жовтня в Житомирі залишилось 17 786 споживачів газу без лічильників. За інвестиційної програмою в цьому році індивідуальні лічильники планують встановити  більш ніж 2 тисячам споживачів.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework