Баранівським лісівникам жолудь допомагали збирати школярі. ФОТО

  Вирощувати здорові, високопродуктивні ліси – саме такі пріоритети в своїй роботі визначили працівники Баранівського держлісгоспу. Відтак збір насіння, висівання, вирощування садивного матеріалу, садіння, догляди – все тут робиться на совість, під пильним оком професіоналів, справжніх знавців своєї справи.

 

  Нині в лісгоспі – гаряча пора: збір насіння та висівання в розсадниках.

  «Із заготівлею жолудя ми вже впоралися, - зазначає директор лісгоспу Анатолій Остудімов. - Зібрали 6 тонн насіння дуба звичайного та 700 кг дуба червоного. У цій справі маємо гарних помічників – школярів. Діти із задоволенням долучаються до цієї роботи, і батьки задоволені: не за гаджетами сидять, а роблять корисну справу. Так в Адамівському лісництві девятикласники Довбиської школи-інтернату допомагали і заготовляти жолудь і висівати його в розсаднику. Спільними зусиллями виконані посіви на площі близько 1гектара.»

  Поряд з цим в лісгоспі ще продовжується заготівля супутніх порід: клена гостролистого, липи дрібнолистої, ясена та чагарників.

  Аби розширювати біорізноманіття у лісах підприємства, баранівські лісівники зібрали насіння з дубів, що ростуть в Довбиському дендропарку. Тепер, хоч і в невеликій кількості, та все ж мають жолудь дуба болотного, каштанолистого та пухнастого.

kd01111807 2

kd01111807 3

kd01111807 4

kd01111807 5

kd01111807 6

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

Последнее изменение Четверг, 01/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework