ДЖЕДАІ тестували в Житомирі гібрид літака та гвинтокрила. ВІДЕО

  Апарат не боїться негоди, а на борт може взяти вантаж, що дорівнює його власній вазі. Як воно, сидіти за штурвалом унікальної розробки?

   Про це повідомляється на 2plus2.ua.

  Йому не потрібні злітні смуги, він дуже легкий і маневрений. Перед вами – український гірокоптер або, як його іще називають, – автожир.

  Звичайний літак чи гвинтокрил в погану погоду не літають. Та для гіподрона ураган – не проблема. Навпаки, чим сильніший вітер, тим швидше він летітиме.

  У небі цей апарат може розвивати швидкість до 190 кілометрів за годину. У польоті майже не відчуваються вібрації, здається, що ти летиш на мотоциклі або ширяєш у небі під куполом парашута. Якщо ж дме сильний вітер, він може навіть зависнути у повітрі. Автожир має два гвинти, якщо задній працює від двигуна, то верхній – сам по собі, за принципом авторотації.

  "Він перед зльотом під’єднується до основного двигуна, розкручується, потім вимикається і вже в польоті він працює від набігаючого потока повітря", –  зазначає Владислав, пілот гірокоптеру.

  Цей гірокоптер носить назву "Сапфір 2", він вироблений в Україні. Закордонний тут лише двигун. Він, хоч і австрійський, але цілком нормально працює на звичайному 95-му бензині.

  Важить цей гібрид літака та гвинтокрила – 240 кілограмів, і може піднімати ще 250 кіло корисного навантаження на висоту в три з половиною кілометри. Неймовірно, але ДЖЕДАІ переконалися – керування такою машиною до снаги будь-кому. Утім, звісно, для польотів таки знадобиться пілотське посвідчення. Зараз Сапфір-2 проходить сертифікацію, й ним уже зацікавились українські прикордонники.

 

Джерело: 2plus2.ua

Последнее изменение Суббота, 03/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework