«Нині ситуація по забрудненню річки Гнилоп’ять ще гірша, ніж рік тому»

  Продовжується боротьба за екологію у місті Бердичеві та в Бердичівському районі, яка вже давно вийшла за межі не лише Бердичівщини, а й Житомирської області.

 

  Створені депутатські комісії при районній, міській та навіть обласній радах, на ТОВ «КЕС» (яке було визнано головним забруднювачем) проходять постійні перевірки по дотриманню термінів реалізації розробленої інвестиційної програми. Навіть говорять, що з’явилася хоч примарна, зате надія на отримання коштів з обласного та державного бюджету на будівництво міських очисних споруд. Про це повыдомляє.

  А поки депутати працюють у комісіях, не припиняє свою роботу і ініціатор даного процесу – громадський активіст Олег Козловський, який перший звернув увагу влади і громадськості на проблему екологічного забруднення довкілля несанкціонованими скидами нечистот. На початку жовтня цього року він разом зі Швайківським сільським головою засік черговий випадок несанкціонованого нічного скиду на території даної сільської ради. На місце події було викликаний наряд поліції, складено відповідний протокол та відібрано три проби води у місці скиду, які активіст направив на дослідження у три відповідні інстанції для детальної перевірки.

  І ось прийшли результати аналізу, якими громадський активіст поділився з журналістами. За словами Олега Козловського, у нього на руках є відповідні офіційні висновки, проте задля ознайомлення громадськості з результатами досліджень, він склав порівняльну таблицю, у якій привів результати досліджень проб води, взятих в цьому самому місці зараз та в минулому році.

kd03111804 2

  Відверто кажучи, порівняння жахає. Адже по більшості показникам помітне підвищення вмісту шкідливих речовин у цьому році в порівнянні з 2017 роком. Збільшилися показники по хімічному та біологічному споживанню кисню, які є одним з головних критеріїв оцінки якості води. Окрім того активіст звертає увагу на підвищення у воді рівня кадмію. Адже даний елемент і його сполуки є надзвичайно токсичними для організму людини, навіть у незначних концентраціях.kd03111804 3

  Тож як вважає Олег Козловський, попри усі начебто вжиті заходи, в Бердичеві ще й досі не вирішено питання щодо екологічного забруднення річки та території району. Нагадаємо, у Бердичеві по даному факту відкрите кримінальне провадження.

Денис Заремський, berdichev.biz

 

Последнее изменение Воскресенье, 04/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework