Олевський лісгосп готується відбивати напади чорних лісорубів

    Нещодавно неподалік Олевська здійснено варварське нищення лісових насаджень.

   Так, за інформацією державного підприємства «Олевське ЛГ», організовані злочинні групи тричі поспіль здійснили вирізку дерев породи дуб звичайний, завдавши підприємству та навколишньому середовищу значних збитків, передає olevsk.com.ua.

  Щоправда, зрізані стовбури столітніх дерев з місця злочину ніхто не забрав, що свідчить про ймовірні провокації проти лісової охорони та керівництва ДП «Олевське ЛГ».

  Так, 19 жовтня в нічний час, рейдовою бригадою Олевського лісництва було виявлено, що в одному з кварталів Олевського лісництва поблизу автодороги «Майдан Копищанський – Червоноармійськ» в районі «косого мосту» невідомими особами було зрізано 8 дерев породи дуб звичайний. Про подію було повідомлено керівництво ДП «Олевське ЛГ» та Олевський відділ поліції.kd03111810 4

   За розпорядженням директора ДП «Олевське ЛГ» Олександра Бондарчука, негайно було сформовано та розміщено неподалік від місця самовільної рубки додаткові мобільні групи з числа працівників лісової охорони та встановлено чергування з метою встановлення осіб, які скоїли вищезазначену самовільну рубку або причетні до неї. Однак, за час чергування впродовж доби, поблизу місця самовільної рубки ніхто не з’явився.

  Згодом, 22 жовтня о 21-15 годині, рейдовою бригадою Олевського лісництва було почуто звук бензопили та дерев, які падають. В ході проведення пошукових заходів, в іншому кварталі Олевського лісництва, неподалік від дороги «Олевськ – Покровське», було виявлено самовільну рубку 8-ми дерев породи дуб звичайний.

  На місці самовільної рубки знову було організовано приховане спостереження та сформовано і розміщено неподалік додаткові мобільні групи з числа працівників лісової охорони.

  В ході проведення спостереження, наступного дня поблизу місця самовільної рубки зупинився автомобіль марки «SkodaOctavia» чорного кольору, водій якого вийшов з автомобіля і попрямував на місце злочину. Дійшовши до дерев, які були самовільно зрубані і лежали найдалі від дороги, він дістав з кишені мобільний телефон і почав фотографувати зрубані дерева. В цей час до нього підійшли працівники лісової охорони і запитали, що він тут робить, на що останній відповів, що прогулювався у лісі.

  Цікаво, що даний автомобіль неодноразово було помічено 22 жовтня в районі «косого мосту» під час вилучення самовільно зрубаної деревини на зберігання в лісокомплекс. Вказаний автомобіль під’їжджав до місця самовільної рубки і стояв певний проміжок часу, ведучи власне “спостереження”…kd03111810 3

  Наступного дня, 23 жовтня, працівниками лісової охорони знову виявлено факт самовільної рубки 7-ми дерев породи дуб в кварталі 75 Олевського лісництва району «косого мосту».

  Порівнявши вищевказані факти,керівництво державного підприємства «Олевське ЛГ» стверджує, що дані провокації направленні на дискредитацію працівників лісової охорони та керівника, які щосили борються з незаконною вирізкою деревини на підвідомчій території.

   Журналісти Олевського Інформаційного не раз повідомляли, що раніше звільнений з посади заступник директора Валентин Антонійчук, який неодноразово фігурував в схемах незаконної вирізки лісу спільно з місцевими членами злочинних угрупувань, намагався поновитися на посаді та здійснював ряд заходів з метою дестабілізації діяльності ДП «Олевське ЛГ».

  В свою чергу, нині діючий директор підприємства Олександр Бондарчук разом з багаточисельним колективом лісівників, вирішили за необхідне посилити цілодобову охорону лісових масивів від представників злочинних груп, залучившись підтримкою правоохоронців.

  Депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук, який раніше неодноразово оприлюднював кричущі факти діяльності місцевих та приїжджих лісокрадів, заявив про намір направити депутатське звернення до керівництва Житомирського управління Служби безпеки, Національної поліції та Прокуратури стосовно об’єктивного розслідування наведених фактів з метою наведення правопорядку та притягнення злочинців до відповідальності.

kd03111810 2

Джерело: olevsk.com.ua

 

Последнее изменение Понедельник, 05/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework