×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Підрозділи 26-ї Бердичівської артилерійської бригади повертаються додому. ФОТО

  Підрозділи 26-ї Бердичівської артилерійської бригади повертаються додому, виконавши бойові завдання у зоні проведення Операції Об’єднаних Сил. 

  Командування та військовослужбовці зустрічають безстрашних бійців. На таких, як вони, тримається наша армія…Ешелони прибули до Бердичева, і хлопці готувалися до розвантаження вагонів. Вони обмінювалися жартами та посміхалися, а зовсім недавно були там, де йде війна за мир. Сорокашестирічний Олександр Назаров родом із Херсонщини, чоловік проходить службу за контрактом у 26-й артилерійській бригаді з 2015-го року: «У мене підростають діти та онуки, не хочу, щоб ворог прийшов на нашу рідну землю. Я 22 роки пропрацював трактористом і знайшов себе в армії: мені ще служити й служити до 2021-го. А там побачимо… Українська армія набагато зміцніла у порівнянні з попередніми роками. Є кому, як і чим воювати». Пес Борман не відходив від свого друга. Найменші бойові побратими: собаки й коти на передовій – це справжня віддушина для солдатів, поділився сержант. Чорний, як смола, Борман, син Рижулі, лає лише на цивільних, на військових – ні, адже звик до такого оточення. Серед фронтових собак були й із відповідними прізвиськами: Гільза, Патрон – вірні помічники вояків…

  Ми поспілкувалися з т. в. о. прес-офіцера 26-ї артбригади Олегом Калашніковим, котрий раніше тривалий час перебував у зоні ООС. Про фронтові будні розповідає коротко та лаконічно: «Стояли на захисті східних рубежів, здійснюючи заходи для стримування збройної агресії противника. Військовослужбовці гідно виконали свої обов’язки. Є серед них чимало таких, котрі бажають продовжити службу за контрактом та повернутися у зону бойових дій». Жінки, говорить офіцер, служать нарівні з чоловіками, серед українських захисниць є підполковники, полковники і навіть генерал-майор – начальник Військово-медичного управління Служби безпеки Людмила Шугалей.

  «Артилеристи повернулися у повному складі, без втрат, живими-здоровими, – розповів журналістам Андраник Гаспарян, новий командир 26-ї артилерійської бригади, за плечима якого – чималий бойовий досвід. – Присутність на сході України артилерії та ім’я 26-а Бердичівська артбригада стримують ворога». Молодий комбриг, котрий має нагороди за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, і вірність військовій присязі, отримав призначення 17-го жовтня, він прагне підтримувати славетні традиції бригади і започатковувати нові для зміцнення бойового духу воїнів. «Очікуємо надходження нових зразків озброєння і військової техніки», – повідомив Андраник Гаспарян.

  Наші мужні артилеристи зустрінуться з сім’ями, батьки притиснуть дітей до грудей, дружини й наречені обіймуть своїх захисників. Відпочивши та пройшовши фізичну і психологічну реабілітацію, вони знову приступлять до виконання своїх обов’язків.

  Незабаром ми урочисто вітатимемо бердичівських «богів війни» з Днем ракетних військ і артилерії.

ok 04.11.9090jpg

ok 04.11.2013jpg

Джерело: berdpo.info

 

Последнее изменение Понедельник, 05/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework