В сусідній області урочисто перепоховали останки солдатів, які загинули під час Другої світової війни. ФОТО

  Цього року 6 листопада буде відзначатися 75 років з дня вигнання нацистів з міста Києва. Минуло багато років, проте й досі на місцях запеклих боїв залишаються лежати безіменні воїни, які не шкодуючи свого життя захищали рідну землю від фашистської чуми.

 

  2 листопада в селі Горностайпіль, що на Київщині, відбулось перепоховання до братської могили останків солдатів Другої світової війни, де вже спочивають вічним сном понад вісімдесят воїнів.

  Аби вшанувати 26 загиблих у ті часи воїнів, біля Меморіального комплексу вишикувались почесна варта відділу прикордонної служби «Іванків», салютна група Житомирського прикордонного загону, оркестр духових інструментів, представники Адміністрації Держприкордонслужби України, Північного регіонального управління та Житомирського прикордонного загону, ветеранської організації Іванківського району, громадськості, духовенства, школярі та багато місцевих жителів.  

  Присутніми на жалобному мітингу були і представники Всеукраїнської громадської організації «Народна пам'ять» та асоціації молодіжних пошукових об'єднань «Обеліск», які впродовж декількох років під час науково-пошукових експедицій провели важливу та кропітку роботу з пошуку, встановлення і ідентифікації цих загиблих.

  Усі присутні разом із священнослужителями помолилися за загиблих воїнів та вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання.

  Вічна пам'ять тим, хто відстоював свободу нашої Держави.  

kd06111815 2

kd06111815 2

kd06111815 2

kd06111815 2

 Житомирський прикордонний загін

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework