×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

В селі на Житомирщині оголосили карантин через хворого на сказ домашнього пса

  6 листопада відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при  Романівській районній державній адміністрації. Фахівці обговорювали питання виявленого сказу у собаки в с. Велика Козара.

  Про це Твій Романів повідомили фахівці Романівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

  1 листопада  в господарстві жителя с. Велика Козара захворів собака, господарі лікували тварину від отруєння,  тварина відмовлялась від корму, мала пригнічений стан та посилене виділення слини, агресію тварина не проявляла. 5 листопада собака загинула. Спеціалісти районної державної лікарні ветеринарної медицини того ж дня  відібрали та направили пробу головного мозку собаки для дослідження в Житомирську РДЛВМ . Експертним висновком  Житомирської РДЛВМ  було встановлено захворювання на сказ.

  На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при  Романівській районній державній адміністрації вирішили оголосити   населений   пункт  Велика Козара ,   польовий      масив,   пасовища,  які прилеглі до населеного пункту  в радіусі  10 км  неблагополучними  по сказу та затвердити заходи щодо ліквідації вогнища захворювання тварин на сказ в неблагополучному пункті, а також ввести карантинні обмеження на  населений пункт  с.В.Козара, польовий    масив, пасовище в радіусі – 10 км. В домогосподарстві негайно провели дезінфекцію.

  Фахівці також закликають громадян бути уважними до своїх тварин, так як даний випадок показав, що захворювання може перебігати непомітно - без сильно помітних ознак сказу.

ok 08.11.20369jpg

Джерело: tvijromaniv.in.ua

 

 

Последнее изменение Четверг, 08/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework