«Підсніжники» у вигляді недопалків на клумбах, або як комунальники у Житомирі збирають сміття. ФОТО. ВІДЕО

  Тема з вивозом сміття в Житомирі стоїть досить гостро. Про це ми неодноразово писали на сторінках нашого сайту.

  Особливої гостроти тема з вивозом сміття набувала влітку, коли сміття днями, ба навіть тижнями не вивозили і стояв просто жахливий запах. Від житомирян можна було почути багато скарг, нарікань на комунальників. Ось вже добігає до кінця осінь, день за днем листопад сповіщає, що зима вже на порозі. Але проблема зі сміттям точно не втрачає своє актуальності. От тільки тепер ми розглянемо проблему відходів зовсім з іншого ракурсу.kd15111812 2

  У цьому матеріалі мова піде саме про нові урни та сміттєві баки, які не так вже й давно з'явилися в Житомирі в межах проекту бюджет участі.     

  Здавалося б, чудово: нарешті створюються кращі умови для того, аби житомиряни нарешті почали сортувати сміття, або хоча б почали рухатися в цьому напрямку: в межах бюджету участі з'явилися новенькі урни, на яких вже зазначено, підписано, куди та яке сміття викидати, відсортовувати його. От тільки користі з цього, очевидно, мало. Читачі нашого сайту, та й самі члени колективу редакції news.dks.com.ua ставали свідками того, як комунальники, забираючи відходи з урн, де відсортоване сміття, все одно скидають всі ТПВ разом. І зовсім даремно, виходить, люди, які все ж свідомі і насправді сортують сміття (ред. кидаючи його у відповідні баки з написами "метал", "скло", "пластик", "папір"), викидають відходи до потрібної урни.

  Більше того, у колективу нашого сайту є відео, де як раз зафіксований момент, коли комунальники збирають сміття з урн з кольоровими написами, які вказують, де та які відходи лежать. І що ж на відео видно? Комунальники збирають все сміття разом з відсортованих сміттєвих баків, а також ігнорують останній сміттєвий бак з написом "скло". Тобто, відходи забрані лише з трьох урн. Та це ще не все — збираючи ТПВ, комунальники просто викидають недопалки, які люди накидали на урни, на ... квітник поряд. Ось так-от.  

  Ця тема не лишила нас байдужими, тож ми надіслали інформаційний запит на адресу Житомирської міської ради, аби дізнатися детальніше, скільки коштів було витрачено на проект з новими сміттєвими урнами, а також у скільки ж місцевому бюджету обходиться фінансування, обслуговування, вивіз та так зване "сортування" сміття в новеньких баках з кольоровими написами. Цю інформацію ми подаємо в довідці, а також додаємо фото та відео, які підтверджують правдивість всього вищесказаного. Світлини та відео досить красномовно показують всю серйозність та передають сум всієї ситуації, що склалася. Що ж це виходить: дехто зі свідомих людей все ж починає сортувати сміття, аж раптом на шляху до чистішого середовища та кращої екології стають комунальники... Важко якось пояснити такі дії тих, хто займається збором сміття. Такі, здавалося б, прості речі, як сортування ТПВ, — це ж теж один із тих показників, з якими темпами ми рухаємося до тих самих європейських країн, та навіть просто більш розвинутих держав... Знову ж таки, не зайвим буде згадати просту, цікаву істину: «Будь-які зміни варто починати з себе!». Дуже хочеться, щоб подібні ситуації із сортуванням відходів, які ми показали на фото та відео у цьому матеріалі, взагалі не повторювалися. Але чи можливо таке вже покаже час.     

kd15111812 1

  Довідка.  На виконання заходів Комплексної цільової програми розвитку житлового господарства «Ефективне та надійне житлове господарство — мешканцям міста» на 2016‒2017 роки, направлених на реалізацію проекту бюджету участі «Житомир — не смітник!», в 2017 році з міського бюджету виділено кошти на загальну суму 926,4 тисяч гривень, а саме:

   ‒ прибирання сміттєвих баків, урн для розподільного збору сміття та складування побутових відходів, а також вторинної сировини — 879,0 тисяч гривень;

   ‒ прибирання антивандальних засобів для збереження баків та урн, для роздільного збору сміття,  від крадіжок, — 31,4 тисячі гривень.

   ‒ прибирання інформаційних наклейок на баки та урни для розподільчого збору сміття — 16,0 тисяч гривень;kd15111812 3

  1. За результатами проведеними через систему електронних закупівель «Prozorro» тендерної процедури, комунальним підприємством «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради ухвалено договір та придбано 28 урн та 116 баків для роздільного збору ТПВ (ред. твердих побутових відходів)

  Контейнери та урни для розподільчого збору ТПВ, в межах проведення святкових заходів до Дня міста Житомира, було розміщено в центральних частинах міста, а саме: вул. Київська, вул. Велика Бердичівська, вул. Михайлівська, майдан Соборний, майдан ім. С. П. Корольова та Новий Бульвар.

  1. Вивезення ТПВ з баків та розподільного збору здійснюється КП «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради.

  Роботи з вивезення ТПВ з урн виконуються силами КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради.   

kd15111812 4

 

  

Последнее изменение Пятница, 16/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework