×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Апеляційний суд ухвалив новий вирок винуватцю смертельної ДТП на Житомирщині

  Апеляційний суд Чернівецької області у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження відносно 43-річного буковинця, якого обвинувачено за частиною третьою статті 286 Кримінального Кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб). 

  Про це повідомила прес-служба суду.Дорожньо-транспортна пригода сталася у червні 2016 року на автомобільній дорозі сполученням Житомир — Чернівці — Тереблече. 43-річний житель Сокирянського району Чернівецької області, керуючи автомобілем марки «Мерседес-Бенц-Віто», в салоні якого перебувало троє пасажирів, не врахувавши погодних умов, а в цей час падав дощ, проявив неуважність до дорожньої обстановки, виїхав на зустрічну смугу руху і допустив зіткнення із автомобілем марки «Мітсубіші Аутлендер».

  Внаслідок дорожньої пригоди водій автомобіля «Мітсубіші Аутлендер» та пасажир мікроавтобуса загинули, а ще двоє пасажирів опинилися в лікарні із  тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості.

  За скоєне Новоселицький районний суд Чернівецької області призначив винуватцю ДТП покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Водночас на підставі ст. 75 КК України (Звільнення від відбування покарання з випробуванням) його було звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 3 роки. 

  Втім з рішенням суду не погодилася сторона обвинувачення і подала апеляційну скаргу.

  При апеляційному перегляді справи, колегією суддів апеляційного суду Чернівецької області були враховані всі факти та обставини справи, в тому числі і дані про особу обвинуваченого, а саме те, що чоловік є особою раніше не судимою, має на утримані шестеро неповнолітніх дітей, є інвалідом другої групи, щиро покаявся у вчиненому, активно сприяв у розкритті злочину та добровільно відшкодував завдані збитки.

  Однак суд врахував і ступінь тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, яке є тяжким злочином, скоєним із необережності (у формі злочинної недбалості), в результаті якого двоє людей загинули і двоє потрапили до лікарні із важкими травмами.

  Викладені вище факти та пом’якшуючі обставини у сукупності істотно знижують ступінь тяжкості скоєного обвинуваченим діяння, а тому колегія суддів вважає, що є наявні підстави для застосування статті 69 КК України та призначення обвинуваченому основного покарання значно нижчого від найнижчої межі, що встановлена санкцією ч. 3 ст. 286 КК України.

  Враховуючи всі факти та встановлені обставини справи, колегія суддів апеляційного суду Чернівецької області визнала обвинуваченого винним та призначила йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

  Обвинуваченого було взято під варту в залі суду.

Джерело: sud.ua

 

Последнее изменение Пятница, 16/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework