Щомісяця це борошномельне господарство на Житомирщині спроможне переробити до 2 тисяч тонн зерна

  «Хлібний майстер»: від зерна — до хліба. ТОВ «Зернова база» на зернопереробному ринку області — далеко не новачок. Ми добре пам’ятаємо історію його становлення, детально відображену.

  Про це повідомляє zhytomyrschyna.zt.ua.

  Володимир ВАСИЛЬЧУК  16 листопада 2018

kd15111819 2 Генеральний директор ТОВ «Зернова база» Алтинбек Мустапаєв.

 Спочатку інвестори відкрили Андрушівський елеватор у 2014 році й почали приймати зерно від сільгоспвиробників. А вже в 2015 році ввели в дію Бердичівський елеватор, що розташований на місці колишнього комбікормового заводу.

  У 2016 році в Андрушівці поруч із елеватором запрацював новий високотехнологічний млин для виробництва борошна вищого і першого гатунків. І зовсім недавно була створена торгово-логістична компанія, що займається реалізацією продукції на внутрішньому ринку та здійснює експортні поставки.

  У нинішньому осінньому сезоні «Зернова база» почала активно закуповувати та приймати на зберігання зерно пшениці, сої, кукурудзи, соняшнику і деяких інших масляничних культур. Врожай зернових цьогоріч виявився вдалим, тому фермери і сільгоспвиробники південних районів області охоче везуть збіжжя в Андрушівку та Бердичів. Бердичівський елеватор окрім автомобільного має й залізничне сполучення, зокрема, із морськими портами, отож нині потік зерна туди спостерігається ще більший.

  — У нас діє гнучка система бізнес-стосунків із товаровиробниками, — запевняє генеральний директор ТОВ «Зернова база» Алтинбек Мустапаєв. — Для більшості з них надаємо суттєві знижки, оптимізуємо логістичні шляхи, підлаштовуємо свої графіки під режими роботи наших партнерів. Торік лише Андрушівський елеватор прийняв близько 40 тисяч тонн зерна. Цьогоріч, сподіваюсь, обсяги заготівель будуть не меншими.

  До того ж, в Андрушівці вже 2 роки підряд працює наш млин, він суттєво збільшує можливості закупівлі зерна на переробку, а відтак збільшуються й загальні обсяги товарообігу. Щомісяця це борошномельне господарство спроможне переробити до 2 тисяч тонн зерна, його в значних обсягах закуповуємо у місцевих сільгоспвиробників. Ми випускаємо борошно високої якості, його тепер закуповують майже всі хлібозаводи Житомирської та сусідніх областей, а також великі торгові маркети. Виявляють бажання закуповувати наше борошно і деякі зарубіжні партнери, — розповідає Алтинбек Мусабекович.

  У цьому році врожаї зернових були очікувано вдалими, але особливо вродила кукурудза, її на елеватори зараз доставляють у великих кількостях. Тепла осінь також посприяла вдалому збиранню врожаю більшості сільгоспкультур, тепер час подумати про його зберігання або вигідну реалізацію.

  ТОВ «Зернова база» для зручності своїх партнерів запровадило цілий комплекс послуг: насамперед, приймання, очищення і сушіння зерна, а також його зберігання і відвантаження для подальшої реалізації. На елеваторах встановлене сучасне зерносушильне обладнання італійського виробництва, за допомогою якого як в Андрушівці, так і в Бердичеві є можливість просушувати більш ніж 1000 тонн за добу. При бажанні кожен сільгоспвиробник може його, як кажуть, й на місці продати. У цьому сезоні підприємці вже закупили більше 15 тисяч тонн зернових у місцевих товаровиробників, а до кінця року ця цифра може подвоїтись, адже реалізація врожаю ще тільки почалася. Сільгоспвиробникам південних районів області зручно і вигідно працювати з Андрушівським та Бердичівським елеваторами завдяки близьким відстаням доставки вирощеної продукції та прийнятним цінам за послуги. Отож аграрії Андрушівського, Житомирського, Коростишівського, Брусилівського і Попільнянського районів масово везуть сюди зерно на зберігання.

kd15111819 3 Директор ТОВ «Млин база» Марина Желобкова.

 Зрозуміло, що нині Андрушівський млин — вагомий козир в руках переробників. Це — високотехнологічне виробництво, повністю автоматизоване, де всі основні процеси контролює к омп’ютерна програма. У цьому році це підприємство вийшло на повну потужність, переробляє щомісяця близько 2 тисяч тонн зерна. Борошно, яке тут випускається під торговою маркою «Хлібний майстер», як кажуть, розкуповується «на ура». Майже всі довколишні хлібозаводи замовляють в Андрушівці борошно та висівки для приготування хліба та булочних виробів. Такі борошно та висівки також майже ідеально підходять для приготування різноманітної дієтичної продукції, отож популярні й у кондитерському виробництві.

 — Ми дуже ретельно слідкуємо за якістю зерна, яке закуповуємо для подальшої переробки, — запевняє директор ТОВ «Млин база» Марина Желобкова. — Враховуємо, так би мовити, особливості кожного сезону. Цьогоріч, наприклад, чимало пшениці було некондиційної, засміченої, тому ми її взагалі не приймали. Нині закуповуємо пшеницю переважно 2-го і 3-го класів, яка відповідає необхідним вимогам якості, вологості тощо. Велику увагу приділяємо безпечності наших продуктів, особливо, що стосується різноманітних грибкових захворювань і шкідників, які часто вражають зернові. У нас працює лабораторія, тож ми відразу виявляємо та локалізуємо проблемні партії. А посилений контроль за якістю та безпечністю діє комплексно: і на елеваторі, і на борошномельному виробництві. У нас — дуже високотехнологічний млин турецького виробництва, турки його й змонтували два роки тому. Нове обладнання здійснює ретельне зерноочищення і високоякісний помел, забезпечує гнучкість при виборі схеми кожного технологічного процесу. Комп’ютер вже напрацював схему переробки зерна цьогорічного врожаю, врахував усі його особливості й складнощі. Ми вже почали масовий випуск борошна із зерна врожаю цього року і бачимо, що воно має гарні характеристики: білизни, насиченості та якості.

  Ми розробили яскраву і привабливу паперову упаковку. Прискіпливо займалися її дизайном. Прагнули зробити упаковку максимально європейською і лаконічною та цікавою для покупця; підібрали класично-стримані кольори: поєднання оранжевого з чорним і додали стрічку «Покращена якість». Варто зазначити, що борошно у 2-кілограмовій упаковці «Хлібний майстер» має підвищену якість, більший вміст клейковини, воно біліше. А назва «Хлібний майстер» — це наша торгова марка, яку ми зареєстрували ще 2 роки тому.

  У своїй повсякденній роботі ми дотримуємося всіх сучасних стандартів безпеки і якості, зокрема, у цьому році була сертифікована вся система менеджменту безпеки харчових продуктів, вона відповідає вимогам ІSO 22000. Останнім часом до нашої роботи залучаємо науковців. Зараз, наприклад, ретельно досліджуємо зберігання зерна в поліетиленових зернових рукавах. Це новий напрямок досліджень, який ми проводимо спільно із фахівцями Одеської державної академії харчових технологій, з кафедрою технологій зберігання зерна. Вже 4 роки підряд ми вивчаємо і досліджуємо особливості зберігання вологого зерна в поліетиленових зернових рукавах та режими такого зберігання. В кінцевому результаті нас цікавить контрактна якість зернової продукції, що зберігається таким методом, як це робиться у більшості цивілізованих країн.

  Майже вся сировина (зерно), яку ми закуповуємо, є місцевою та й більшу частину переробленої продукції (борошна) ми також реалізуємо на українських ринках. Безтарне борошно доставляємо споживачам своїм борошновозом, це: ТОВ «Житомирські ласощі», «Золотий коровай», «Бердичівський хлібозавод», ПрАТ «Козятин хліб», ПАТ «Житомирський маслозавод» та іншим хлібним і кондитерським виробництвам. Запаковану продукцію закуповують крупні торгові мережі, маркети і продовольчі магазини. І потреба в ній щороку зростає, — резюмує директор Андрушівського млина.

  Сьогодні марка «Хлібний майстер» стає все більш популярною у споживачів, швидко «покоряє» продовольчі ринки області та України.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

 

Последнее изменение Пятница, 16/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework