Незабаром в Житомирі з'явиться «Дім ветерана»

  16 листопада, влада спільно з учасниками АТО обговорили ідею запуску першого «Дому ветарана» в Житомирі, який невдовзі запрацює на базі Центрі вертебрології та реабілітації, що відкрили за участі Віце-прем'єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубко, голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича, голови облради Володимира Ширми, міського голови Сергія  Сухомлина.

 

  «Навчання ветеранів АТО бізнес-навичкам та підтримка ветеранських стартапів! Саме таку ідею можна реалізувати у Будинку ветерана, який вже скоро запрацює в щойно відкритому Центрі вертебрології та реабілітації у Житомирі», - зазначив Геннадій Зубко.

  Проект «Дім ветерана» передбачає створення громадського простору для роботи з учасниками ООС за принципом «Рівний-рівному», де учасники бойових дій матимуть ще одну можливість спілкуватися із побратимами, підтримати один одного, отримати навички створення та реалізації власних ідей та проектів.

  "Ідея створення такого простору виникла давно. Спочатку цим займалась наша ГО "Атошник", зараз ми вирішили, що цей проект має реалізовуватись на масштабнішому рівні. Сподіваюсь, що до кінця року проект буде реалізовано", - наголосив Віктор Камлук, учасник АТО, голова ГО "Атошник".

  Планується, що «Дім ветерана» буде відкритим простором для військовослужбовців, сімей загиблих, які тут відчуватимуть себе, як вдома, а не в закладі охорони здоров’я.

  Центр працюватиме за принципом «єдиного вікна» – разом із професійною медичною допомогою, процедурами з реабілітації, що надаватимуться в Центрі вертебрології, захисники зможуть отримувати тут допомогу з соціалізації та повернення до мирного життя, емоційно розвантажитися.

  У майбутньому дім стане і хабом для роботи ветеранських та волонтерських організацій.

Прес-служба міської ради

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework