В наступному році на Житомирщині реалізовуватиметься міжнародний природоохоронний проект

  Наприкінці жовтня в Гомелі відбулось перше засідання Білорусько-Української Комісії з координації питань охорони і стійкого використання транскордонних природоохоронних територій. 

  В заході взяли участь директори більшості прилеглих до білоруського кордону заповідників України, серед них і директор Поліського природного заповідника Сергій Жила. Найгостріша дискусія точилася навколо питань, що стосувалися проблеми потепління, зниження рівня ґрунтових вод , пожеж в екосистемах тощо.

  Кілька років тому на території Поліського заповідника в лісі створили експериментальну ділянку протипожежного бар’єру шириною близько 50 м шляхом весняного пропалювання лісової підстилки та надґрунтового покриву. Від часу створення бар’єру вже пройшло три роки і на ділянці відсутні будь-які ознаки всихання деревостану. Варто зазначити, що проведення цільових пропалювань в природних екосистемах є доволі поширеним заходом з підтримки природного середовища та профілактичним протипожежним заходом в США і в інших країнах. Поліський природний заповідник пропонуватиме білоруським колегам для відновлення природної рослинності боліт та як профілактичний протипожежний захід зимові пропалювання боліт.

  В ході засідання предметно обговорилося і питання створення спільного транскордонного біосферного резервату на базі Поліського і Рівненського заповідників та біосферного резервату Прип’ятське Полісся. З білоруської сторони такий резерват уже створений на площі 213 тис. га.

  В Гомелі було оголошено і про те, що в 2019р. в Українському Поліссі розпочне роботу широкомасштабний проект Франкфуртського зоологічного товариства, котрий дасть змогу здійснити цілий ряд природоохоронних заходів.

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework