На Житомирщині всі лісові пожежі цього року виникли з вини населення. ФОТО

  В переважній більшості лісгоспів Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства лісова охорона в цьому році не допустила жодної пожежі. В чверті підприємств зафіксовано по 1-2 випадки загорянь.

   Додамо, що всі 16 випадків лісівники ліквідували оперативно, доки вогонь не встиг розповсюдитися на великі площі. До гасіння однієї пожежі довелося залучати рятувальників. Відтак вогнем пошкоджено трохи більше 7 гектарів насаджень. Проте всі пожежі носили низовий характер і лісу особливої шкоди не завдали. Відтак побічні збитки від цих пожеж складають 24,4 тисячі гривень.

  Варто зауважити, що цьогорічна площа пожеж в держлісфонді в десятки разів менша минулорічної.

  «Такої позитивної динаміки вдалося досягти завдяки організованій, чіткій системі протипожежних заходів у лісогосподарських підприємствах, - зауважує перший заступник начальника управління Роман Ільїн. - З квітня по жовтень добре підготовлені, оснащені необхідними засобами, пожежні ланки вели цілодобове чергування в лісгоспах та лісництвах. Спостережні пункти обладнані найновішою технікою: відеокамери здатні зафіксувати загоряння на ранніх стадіях, а спеціальна програма швидко та точно визначає його координати.»

  Прикрий факт, але всі 16 пожеж виникли з вини населення. Місцеві мешканці, котрі на словах так вболівають за долю лісу, нерідко через необережність чи недбалість, а то й навмисне стають призвідниками справжньої біди в екосистемах.

  Аж 6 навмисних підпалів впродовж кількох днів ліквідовувала навесні лісова охорона Коростенського лісгоспу. Пожежним бійцям підприємства довелося добре попрацювати, щоб не допустити розповсюдження вогню. Матеріали за цими та ще за 4 фактами передано до правоохоронних органів. Проте на сьогодні порушники жодним чином не покарані.

kd21111831 2

kd21111831 2

kd21111831 2

kd21111831 2

kd21111831 2

 Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 

Последнее изменение Пятница, 23/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework