×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Чи залишаться у селах на Житомирщині пошти?

  Стрічка новин за запитом: «Укрпошта» ліквідує відділення» рясніє невтішними для жителів сіл повідомленнями.

  Маленькі села по всій Україні невдовзі ризикують залишитися без єдиного засобу зв’язку, яким літні люди звично для себе отримують пенсії, пресу, мають можливість листуватися чи придбати продукцію.
  «…Пілотний проект «Укрпошти» на Чернігівщині знищує місцеву пресу… Масова ліквідація сільських відділень зв’язку, яку в рамках, так званого, пілотного проекту проводить на Чернігівщині публічне акціонерне товариство «Укрпошта», спричинила різке падіння тиражів газет і подальше скорочення національного інформаційного простору. …Люди бояться, що поштові відділення взагалі ліквідують».
  «…Сільське відділення «Укрпошти» в середньому приносить збитки — 1663 гривні. У Полтавській області — це 2900 грн.Минулий рік ми закінчили з мінусом у 29 млн. гривень».
  «…Процес ліквідації відділень «Укрпошти» дістався до Ірпінського регіону.»

  Минулої п’ятниці в редакцію «Звягеля» зателефонувала жінка з с.Кущове. Вона поскаржилася, що вже декілька тижнів поспіль у її село не привозять пресу, зокрема, газету «Звягель», яку вона передплатила.
  «Пошта в нас востаннє була ще в кінці жовтня. А зараз уже середина листопада. Мені не потрібно чотири номери газети за один раз у кінці місяця. Я — постійний читач, і хочу отримувати передплачену газету так, як вона виходить, — щотижня. Хто молодший, той відмовився від передплати і, їдучи в місто, купує газету в роздріб. А я так не можу. Тому прошу вас: зверніть увагу нашої пошти на цю проблему», — розповіла жителька Кущового.
  У Центрі поштового зв’язку №4 міста Новограда-Волинського, куди ми звернулися за коментарем, пообіцяли, що з’ясують, чому виникли перебої з доставкою періодики в село Кущове.
  Водночас щодо подальших перспектив сільських поштових відділень на території Новоград-Волинського району наразі визначеності немає. У ЦПЗ №4 не заперечують, що частину відділень, можливо, доведеться закрити. Втім, скільки, коли і які саме, поки не готові відповісти.
  Загальна тенденція по Україні така, що стаціонарні поштові відділення у маленьких населених пунктах збиткові. Пересувні поштові відділення теж не завжди виручають, оскільки автомобілі виходять із ладу, збивається графік доставки, погіршуючи якість послуги, що, у свою чергу, не сприяє притоку клієнтів. У підсумку маємо замкнене коло, яке, судячи з новин із різних областей України, розривати поки ніхто не збирається.

Олег Брюханов, zvyagel.com
 

 
 

Последнее изменение Понедельник, 26/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework