×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Центр Житомира хочуть перетворити на музейний квартал

  У Житомирі розпочали роботу над проектами оновлення двох центральних майданів – Соборного та Перемоги – й планують перетворити цей простір на музейний квартал та візитівку обласного центру.

  Про це йшлося під час установчої зустрічі з учасниками конкурсу на найкращу концепцію реконструкції, повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

  "Оновлена концепція майданів Соборний та Перемоги у першу чергу має вирішувати транспортне питання. У проекті конкурсантів повинні бути передбачені місця для пам’ятних знаків. Також потрібно врахувати, що це центр, тому концепція має зберегти автентичність міста та облаштувати територію під організацію свят", – зауважив головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

  Начальник управління культури і туризму Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва додала, що центр Житомира має стати музейним кварталом, адже для цього є вся необхідна база, не вистачає лише облаштування території. Поруч із майданами розташовані обласний краєзнавчий музей, магістрат з оглядовим майданчиком і театр зі сквером, а тому це все треба врахувати під час реконструкції.

  "Серед основних очікувань і завдань, які ставляться перед командами – це гармонійно пов’язати існуючі пам’ятки та будівлі з новими об’єктами, забезпечити зручне співіснування транспорту та пішоходів, створити комфортний публічний простір, а також привабливий та впізнаваний зовнішній вигляд міста в цілому", – наголосив заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

  Для участі в конкурсі на реконструкцію майданів Соборного та Перемоги відібрані команди фахівців ЛКП "Інститут просторового розвитку", ГО "Урбан куратори", ТОВ "UCG". Загалом на розгляд журі було подано 15 заявок.

  За розроблення цілісного бачення головних майданів міста команди отримають винагороду розміром 250 тис. грн.Публічні презентації проектів реконструкції та обговорення їх із жителями міста заплановані на весну наступного року.

Джерело: ukrinform.ua

 

Последнее изменение Понедельник, 26/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework