Чи відбудеться дострокове припинення повноважень міського голови Новограда?

  Позачергової сесії міської ради 23 листопада не відбулося. 

 

  Про це «Звягелю» у четвер, 22 листопада, повідомив секретар міської ради Василь Остапчук.

  Як зазначив Василь Іванович, заява з підписами п’ятнадцяти депутатів міської ради на ім’я міського голови Віктора Весельського про скликання позачергової сесії міської ради є. Втім, відповідно до чинного законодавства, відреагувати на заяву міський голова повинен у термін, що спливає 28 листопада. З огляду на те, що Віктор Весельський перебуває на лікарняному, депутати чекають.

  Нагадаємо, на позачерговій сесії міської ради 6 листопада депутати вісімнадцятьма голосами «за» дали незадовільну оцінку звіту міського голови. Наступним відкритим голосуванням висловили недовіру найвищій посадовій особі міста — Віктору Весельському. Рішення про недовіру зібрало тоді 19 голосів підтримки.

  Тоді ж, 6 листопада, з’явилася інформація, що на наступну позачергову сесію депутати внесуть питання про дострокове припинення повноважень міського голови Віктора Весельського. Для ухвалення такого рішення потрібна підтримка 24-х депутатів таємним голосуванням. Попередньо прозвучало, що позачергова сесія має відбутися 23 листопада.

 Тим часом у соцмережі Фейсбук триває обговорення найболючіших міських проблем. Таких активісти озвучили вже понад два десятки, і цей процес триває. Серед найгучніших проблем — незадовільний стан полігону твердих побутових відходів; високий тариф на воду при низькій її якості; розбиті дороги по місту; пожежа в Молодіжному центрі (винних не встановлено, перспектив відбудови не видно); жалюгідний рівень благоустрою в міському Парку культури й відпочинку, на фортеці; проблеми з вуличним освітленням, яке пізно вмикається і рано вимикається…

  І, мабуть, одне з найголовніших — відсутність реальних змін у принципах керування містом, що не дає передумов і перспектив для залучення потужних інвестицій, які стануть рушієм соціально-економічного розвитку Новограда і з часом дозволять вирішувати вищезазначені проблеми.

Олег Брюханов 

Фото Сергія Щурука, "Звягель"

Последнее изменение Вторник, 27/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework