На Житомирщині кооператив заборгував селянам 150 тис грн за здане молоко – прокуратура розпочала кримінальне провадження

  Керівництво прокуратури Житомирської області продовжує здійснювати виїзні особисті прийоми громадян за місцем їх проживання.

  Зокрема, у вівторок, 27 листопада 2018 року, заступник прокурора області Роксолана Гребенюк під час особистого прийому в смт Любар поспілкувалася із місцевими жителями та вислухала їхні проблемні питання і скарги.

  Зазначаючи характерні особливості виїзного прийому громадян, Роксолана Гребенюк зауважила, що останнім часом почастішали колективні звернення.

 Цього разу до заступника керівника обласного відомства із єдиною проблемою звернулися п’ять осіб, які представляли інтереси жителів трьох сіл – Липно, Воропаї та Глезне Любарського району. Селяни поскаржилися на  виробничий кооператив, якому з березня по травень здавали молоко, однак кошти за здане молоко керівники підприємства привласнили. Унаслідок таких дій 40 громадянам заборговано значну суму – понад 150 тис грн.

  За результатом розгляду скарги, з метою поновлення інтересів громади, зазначені відомості Бердичівською місцевою прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

 Також, на прийом до заступника прокурора області звернувся батько учасника бойових дій зі скаргою на Громадську сільську раду щодо виділення неприйнятної для будівництва та культивації земельної ділянки його синові, який наразі служить у Збройних Силах України.

  Крім цього, громадяни скаржилися на тривале розслідування кримінальних проваджень. Зокрема, місцевий житель скаржився на неповне досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства його сина, інша жінка – на незаконне, на її думку, закриття кримінального провадження за фактом смерті її 30-річного сина.

  Ще одна із заявниць порушила проблему незаконної торгівлі приватними підприємцями на торгівельному майданчику в смт Любар та ймовірну несплату ними податків.

  Роксолана Гребенюк уважно вислухала усіх 11 скаржників та, з метою прийняття законного рішення, спільно з керівником Бердичівської місцевої прокуратури Вадимом Кожухарем та його заступником Іваном Бирко, за участю яких відбувався прийом, прийняли низку рішень щодо вирішення кожної проблеми людей.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

Последнее изменение Среда, 28/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework