Програма «U-LEAD з Європою» допоможе відкрити ЦНАП в ОТГ

  На цьому наголосили під час селекторної наради з регіонами під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. Посібник, створений українськими експертами в рамках Програми «U-LEAD з Європою», допоможе громадам, зокрема й на Житомирщині, створити на місцях Центри надання адміністративних послуг.

 

  Центр надання адміністративних послуг – це місце, де громадяни отримують найширший перелік необхідних їм адмінпослуг у форматі «єдиного вікна». З реформою децентралізації роль та функції ЦНАП у об’єднаних громадах ще більше зросли, і сьогодні мешканці очікують якісних адміністративних послуг на центральному, регіональному та місцевому рівнях. Проте багато ЦНАПів були створені ще до початку реформи децентралізації і наразі є потреба відкритті нових або ж перенесенні існуючих.

  Загалом в Україні діє 775 Центрів надання адміністративних послуг. За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лева Парцхаладзе, потрібно розширити мережу Центрів ще на 230 об’єктів. Тоді буде забезпечено 99% населення, яке буде в 30-хвилинній доступності до ЦНАПів.

  Комплексний та практично-орієнтований посібником, створеним провідними вітчизняними експертами на основі дворічного досвіду роботи Програми «U-LEAD з Європою», допоможе очільникам ОТГ зрозуміти всі можливості ефективної організації надання адмінпослуг. У посібнику надаються вичерпні рекомендації щодо кожного кроку створення ЦНАП.

  Посібник та резюме до нього можна завантажити на сайті напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» www.tsnap.ulead.org.ua/library.

  Нагадаємо, що наразі триває третій раунд відбору учасників Фази Впровадження для створення та модернізації ЦНАП, в якому, на відміну від попередніх раундів, можуть бранети участь об’єднані громади міст обласного значення з чисельністю понад 50 тисяч мешканців.

kd29111809 2

kd29111809 3

Джерело: Житомирська ОДА

Последнее изменение Четверг, 29/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework