На Житомирщині створюють Новий освітній простір ще на 4 об’єктах

  Про стан реалізації в регіонах проектів Нового освітнього простору за державні кошти говорили під час селекторної наради під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. На Житомирщині принципи Нової української школи впроваджують 15 шкіл та 3 дитячі садочки.

 

  На цьому наголосив під час наради заступник голови ОДА Ярослав Лагута. Загалом цього року за кошти ДФРР провели реконструкцію, термосанацію та прибудову на 18 об’єктах галузі освіти області.

  Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе наголосив на основних принципах Нового освітнього простору:

-          мотивуючий простір та креативний дизайн;

-          cучасне обладнання;

-          енергоефективна будівля школи;

-          безбар’єрний доступ та інклюзивна освіта.

  На Житомирщині 15 шкіл та 3 дитячі садочки впроваджують  принципи Нової української школи. На всіх об’єктах проводять заходи з енергоефективності, у 9 закладах освіти повністю модернізують системи в вентиляції, освітлення та опалення. Створюються умови для безбар’єрного доступу, а також підключено швидкісний інтернет.

«Яскравим прикладом створення Нового освітнього простору на Житомирщині є реконструкція та капітальний ремонт Житомирської міської гімназії №3. До такого навчального закладу діти йдуть навчатися із задоволенням», - зауважив Ярослав Лагута.

На завершальному етапі будівництва чотири школи, де створюється Новий освітній простір: у с. Грозине, с. Високому, смт Ємільчине, смт Мирополі. Також  завершується реконструкція дитячих садочків у с. Білка та с. Гульск.

Джерело: Житомирська ОДА

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework