Життя після публічної консультації: влада Житомира реалізувала обидва варіанти

  Чому облаштували обидва переходи та як дійшли до такого рішення розповідає координатор ВІ «Активна Громада» у Житомирі Олексій Проноза. 


  Влада Житомира, щоб нікого з житомирян не образити, вирішила почути та втілити в життя обидва варіанти вирішення проблеми з підземним переходом: зробити і підземний, і наземний. Жартую. А якщо серйозно, зараз розповім, чому так.

 

  Шостого липня 2018 року завершилася перша загальноміська публічна консультація влади з громадянами. Нагадаю, що з житомирянами консультувалися, який саме пішохідний перехід вони підтримують на проспекті Миру в районі панчішної фабрики. Свою думку висловили 852 громадянина. З них 444 – за облаштування наземного переходу зі світлофором, 408 – за капітальний ремонт підземного переходу. Отже «виграв» саме варіант наземного переходу.

  Як склалося, що вдалося реалізувати обидва варіанти, що були винесені на розгляд громади?

  Після публічної презентації результатів консультації на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради події відбувалися наступним чином. Депутати на сесії прийняли рішення все ж про ремонт підземного переходу, а не облаштування наземного.  Адже експерти та профільні комісії з безпеки дорожнього руху зазначали про аварійність ділянки. Проїжджа смуга широка, нахил та видимість переходу саме в цьому місці – досить низькі. І це може спричинити ДТП з наїздом на пішоходів. У решті-решт реконструкцію розпочали, але скоротили витрати в тричі. Міський бюджет додав до загальної суми лише 10%.

публічні конкультації2

  Перед початком проведення робіт по підземному переходу було облаштовано наземний перехід з відповідним дорожнім знаком та розміткою у вигляді «зебри». На жаль, уже відбулося декілька аварійних ситуацій. Адже по цьому проспекту пролягає частина траси Київ-Чоп. Рух транспортних засобів дуже інтенсивний. Загальмувати вчасно – це потребує значної уваги від водіїв. Тому кілька місяців все ж розпочався ремонт підземного переходу.

  Як реагували на такий результат представники влади і громадяни?

  За словами профільного заступника міського голови з транспортних питань Дмитра Ткачука, обидві пропозиції (капітальний ремонт підземного переходу та облаштування наземного переходу) звучали в сесійній залі міської ради на пленарному засіданні. «Депутати підтримали той варіант, що є дешевшим. Хоча по факту, я знаю, що більшість людей за наземний. І я також».

  Я як регіональний координатор ВІ «Активна Громада» у м. Житомир особисто виїжджав минулого тижня на місце проведення робіт. Пофотографував все в деталях та поспілкувався з працівниками, на основі чого можна зробити наступні висновки: Голос житомирян важливий, їх почули. Консультація не пройшла даремно, адже нарешті за стільки років робиться ремонт переходу! Це наша спільна перемога.

публічні конкультації3

  Зі слів працівників потрібно ще обробити стіни та стелю «короїдом», допрацювати частини на з’єднанні спусків. Наразі тут вже покладена плитка, є спуск сходинками та спуск по пандусу з обох боків переходу. Залишилося ще встановити перила, і весною можна відкривати підземку для користування громадянам.

  На моє особисте переконання наземний перехід тут недоречний, хоча й набрав більшу кількість голосів та це небезпечно для пішоходів. На мій погляд, комісія з безпеки руху зробила свою роботу й прийняла правильне рішення. Головне – безпека людей, що переходять дорогу. При використанні підземного переходу не буде створення аварійних ситуацій та травмування пішоходів! Закликаю Вас контролювати проведення робіт, щоб ремонт було проведено якісно, і місто стало ще більш безпечним та комфортним для нас житомирян.

  Публічні консультації несуть рекомендаційний характер, і їх результати будуть винесені на обговорення під час прийняття рішень місцевою владою. Рішення приймає виключно міська рада з урахуванням побажання громадян.

  Примітка. Проведення даної публічної консультації здійснюється в рамках проекту «Задай курс владі» за підтримки «Національного Демократичного Інституту» (NDI).

публічні конкультації4

Джерело:  inrespublica.org.ua

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework