×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Баранівські вчителі збираються страйкувати, якщо їм не виплатять зарплату

  Через невиплату заробітної плати освітяни Баранівської громади збираються влаштувати акцію протесту. 

  Відповідне повідомлення оприлюднили у соцмережі педагоги двох навчальних закладів. "Ми, педколектив ОНЗ "Баранівська гімназія", повідомляємо Вас про проведення акції протесту 07.12.2018 року з 8.30 год, у формі страйку, відповідно до Кодексу законів про працю України, у разі невиплати заробітної плати за жовтень, листопад у повному обсязі до 05.12.2018 року", - йдеться у повідомленні.

  До намірів педагогічного колективу Баранівської гімназії приєдналися їхні колеги з Баранівської загальноосвітньої школи №2 ім. Ольги Сябрук.

  У Житомирській облдержадміністрації прокоменували проблему з заборгованістю по заробітній платі освітянам в окремих ОТГ області. Голова ОДА Ігор Гундич пообіцяв врегулювати це питання завдяки субвенції, на яку очікують в області.

  «Ніколи ні обласна адміністрація, ні держава не відсторонювалися від проблем, які виникають в органах місцевого самоврядування. Ми знаємо про проблему з недостатністю по заробітній платі вчителям. Найближчими днями будемо чітко розуміти, яка додаткова освітня субвенція прийде на область, щоб врегулювати це питання», - зазначив Ігор Гундич.

  Разом з тим, голова ОДА акцентував увагу на тому, що забезпечення виплат по захищеним статтям - це відповідальність очільників об'єднаних територіальних громад.

  «Це не означає, що органи місцевого самоврядування самі не можуть закрити цю недостатність. Питання в тому, що згідно з бюджетним кодексом, кожен голова ОТГ, мер міста має забезпечити виплати по захищеним статтям, бо у разі невиплати це кримінальна відповідальність. Але кожен намагається до останнього чекати, щоб отримати додаткову субвенцію, і це відбувається з року в рік. Так, проблему цю ми вирішимо. Але це не означає, що так буде завжди. На сьогодні голова ОТГ – це не просто посада, на яку тебе вибрали люди. Це, в першу чергу, відповідальність, яку ти маєш нести перед громадою. У певних випадках потрібно робити непопулярні кроки. Якщо мова йде про те, що малокомплектні школи потрібно оптимізовувати, то це потрібно робити. Тому що коли в школі 18 учнів і 25 вчителів – такого бути не повинно», – наголосив керівник області.

ok 30.203jpg

Джерело: baranivka.blogspot

 

 

Последнее изменение Пятница, 30/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework