×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Завдяки патронату близько 150 дітей Житомирщини щороку могли б залишатися у родині

  Щороку на Житомирщині близько 150 дітей потрапляють у центр соціально-психологічної реабілітації.

  Завдяки патронату вони могли б отримувати реабілітаційні послуги у сім’ях, що підвищує якість, скорочує час реабілітації та дозволяє залишати дитину у рідній громаді поряд з близькими та друзями.

  На Житомирщині вже стартував процес впровадження послуги патронату над дитиною. Розпочав працювати спеціаліст з підготовки кандидатів у патронатні вихователі – Тетяна Піка. І на сьогодні вже є 5 кандидатів, які незабаром розпочнуть навчання.

  На обліку служб у справах дітей області перебуває 2775 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

  За оцінкою Служби у справах дітей Житомирської ОДА, щороку у середньому 500 дітей набувають статус «дитини-сироти» або «дитини, позбавленої батьківського піклування». Так, станом на 1 жовтня 2018 року такий статус набули 320 дітей.

  «Завдяки патронату мінімум третина з них могли б потенційно уникнути набуття такого статусу та залишитися у своїй біологічній сім’ї. Адже патронат є комплексною послугою, яка працює не лише з дитиною та її проблемою, але й допомагає батькам дитини підвищити свою спроможність належним чином дбати про власних дітей. У результаті надання послуги патронату маємо збережену сім’ю, а не подружжя, яке лишилося на одинці зі своїми проблемами, та дитину, яка вилучена зі своєї родини, рідної громади та розміщена до інституції, де вона в найбільш критичний для неї час зазнає додаткових страждань», – розповідає менеджер проекту «Сімейний патронат: послуги альтернативного догляду дітей у нових громадах» Лариса Стрига.

  Якщо сім’я не виявляє потенціалу до змін та бажання повернути дитину у рідний дім, для неї обов’язково знаходять саме сімейну альтернативу – опікунів, прийомних батьків, усиновителів. При цьому рішення щодо її подальшої долі ухвалюється з огляду на те, що є найкращим саме для цієї дитини. Таким чином, за будь-яких обставин дитина уникає інтернатних закладів, які у багатьох країнах світу визнані травматичною для дітей практикою.

  На сьогодні у кожній громаді Житомирщини шукають бажаючих стати патронатними вихователями, щоб допомагати дітям у складних життєвих обставинах.

  Держава платитиме заробітну плату професійним батькам, а також соціальну допомогу на дитину. Маєте бажання допомагати дітям та стати професійними батьками, читайте – як стати патронатним вихователем.

  Маєте питання – телефонуйте до Житомирського обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді за телефоном: (0412) 47-09-92, (0412) 47-44-85.

Джерело: oda.zt.gov.ua

 

Последнее изменение Суббота, 01/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework