2 мільйони дерев висадили в цьому році білокоровицькі лісівники

  В Білокоровицькому лісгоспі підвели підсумки лісокультурної компанії 2018 року. Відповідні спеціалісти провели інвентаризацію та визначили якість лісокультурних об’єктів, створених за останніх 10 років.

  Паралельно з підрахунком кількості та визначенням якості вирощеного в лісових розсадниках та тепличному господарстві садивного матеріалу лісівники детально проаналізували свої дії в застосуванні тих чи інших агротехнічних заходів, з тим, щоб закцентувати увагу як на недоліках, так і на успіхах в створенні лісових культур та вирощуванні садивного матеріалу. 

  Інвентаризаційні комісії встановили, що загалом в підприємстві вирощено понад 2,7 млн. сіянців деревних та чагарникових порід, з них 1,7 млн. - хвойних та 520 тис. шт. дуба звичайного, інших супутніх деревних та чагарникових порід. Вихід сіянців з одиниці площі становить 102 %. 

  В Білокоровицькому та Радовельському лісництвах закладено шкілки декоративних порід, породний склад яких налічує більше десятка найменувань, серед яких церсіс, гібіскус, тис ягідний, ялина сиза, самшит, декілька підвидів туї західної та ялівців тощо. Щодо кількості – то це 5,2 тис. саджанців, які використовуються як для власних потреб, а це озеленення садиб лісгоспу та лісництв, так і для надання допомоги в озелененні населених пунктів району, шкільних закладів та дитячих садочків. Залишок лісгосп має змогу реалізувати іншим підприємствам та для потреб населення. 

  Для проведення лісокультурної кампанії 2019 року садивним матеріалом та насінням деревних та чагарникових порід лісгосп забезпечив себе в повному обсязі.

  Нині спеціалісти проводять підрахунки обсягів проведення лісовідновних робіт на 2019 рік, уточнюють площі та методи створення лісових культур, складають проекти, зводять баланс садивного матеріалу та лісового насіння для створення лісових культур та посівів в розсадниках. 

  Залишки садивного матеріалу та насіння планують виставити на аукціон для реалізації. 

  В 2018 році лісгоспом було створено 267 га лісових культур, на це використано понад 2 млн. сіянців та 20 кг лісового насіння. Крім того, створено 8 гектарів плантацій новорічних ялин, 2,2 га посівів в розсадниках, 0,2 га шкілок декоративних порід.

Дмитро Бугрик, інженер лісових культур

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework