×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині визволяли лебедів з "крижаного полону"

  Історія з лебедями, які жили у нас біля рятувальної станції у Новограді, цими днями змусила переживати багатьох.

  28 листопада, у другій половині дня, у редакцію прийшов стурбований мешканець міста Григорій Олексієнко і повідомив, що лебеді замерзли у кризі, тож люди викликали на допомогу рятувальників. Чоловіка турбувало питання: що робити з птахами, куди звертатися і хто їх має виходжувати, аби вони не пропали?

  Як розповів рятувальник станції Андрій, операція порятунку лебедів закінчилася хеппі-ендом. Лебеді насправді не замерзли, вони перебували у лунці — пара дорослих і семеро малят. Рятувальники прорубали кригу, аби визволити бранців крижаного полону, але лебеді, побачивши це, спочатку перейшли з виводком у іншу лунку, а потім злетіли, стурбовані людьми, і вирушили у напрямку Наталівки.
  — Це — цікава історія, адже спочатку, впродовж двох-трьох місяців, тут жила інша пара лебедів, потім прилетіла нова сім’я з малятами, і тим двом довелося поступитися дев’ятьом, — розповідає рятувальник Андрій. — Нам довелося бачити, як лебеді відвойовували цю територію, навіть билися.

  Коли поселилися, то ще більше людей приходили подивитися на цих красенів: годували, фотографувалися, вболівали за долю птахів. Торік лебеді не прилітали до нас, а взагалі, за нашими спостереженнями, через зміну клімату вони тепер часто перебувають на наших водоймах.
  «За словами експертів, лебеді, через великий шар пір’я, здатні переживати морози до -10°С, — повідомляє сторінка із захисту тварин у ФБ. — Це — сильні і розумні птахи, які летять з місця перебування, коли відчувають небезпеку для свого життя. Чим можна їм допомогти, — підгодовувати пшоном, просом, кукурудзою, ячменем. Таким буде знак людської турботи про дику природу».
Новоград-волинці все ж мають надію на чіткий алгоритм дій відповідальних служб у разі справжньої загрози безпеці диких птахів на місцевих водоймах.

Юлія Климчук, zvyagel.com

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 04/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework