×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Бердичів починає святкувати Хануку

  Це свято було встановлене у II столітті до н. е. в пам'ять про очищення Храму, освяченні жертовника і відновленні храмової служби, що відбулось після розгрому та вигнання з Храмової гори греко-сирійських військ та їх єврейських союзників у 165 році до н. е.

  На згадку про цю подію в свято щовечора запалюють свічки: одну - в перший день свята, дві - у другій, три - в третій і так далі до восьми, використовуючи для цього, як правило, спеціальний свічник - ханукію. Єврейська мудрість говорить: «Трохи світла достатньо для того, щоб розсіяти велику пітьму».

  У Хануку у дітей канікули, прийнято дарувати їм іграшки і давати гроші. Про давні події нагадує також гра в ханукальний дзига, на кожній з чотирьох граней якого написана перша буква слів фрази «Диво велике було тут» (якщо справа відбувається в Ізраїлі) або «Диво велике було там».

  В Бердичеві вже традиційно на честь цього свята в центрі міста встановлюють величезну ханукію, на якій і запалюють ритуальні світильники. Міський голова Василь Мазур разом з єврейськими рабинами в неділю по обіді проголосили коротенькі промови і піднялись в люльці підйомника, щоб запалити свічки. Цього разу вони взяли і кілька коробок сірників, і газову запальничку, адже одного разу в сиру погоду їм довелось добре постаратись, щоб запалити їх.

  Радісними оплесками зустріли цю подію нечисленні представники єврейської меншини та інші городяни, які доєднались до святкування. А потім гості свята танцювали у веселому хороводі та пригощались традиційними пиріжками.

  Джерело: rio-berdychiv.info

 

Последнее изменение Среда, 05/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework