×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Школярка із Житомирської області стала свідком руйнівного землетрусу на Алясці. ФОТО

  На Алясці стався землетрус у 7 балів  - за місцевим часом це був ранок п’ятниці.

  Школярі вже встигли автобусом приїхати до школи і, як розповіла донька, вона саме роздягнулась біля шкільної шафки і брала там книги та конспекти. Раптом побачила, як в сусідню шафку буквально пірнула дівчина, що стояла біля неї. Стіни і підлога захитались, з цвяшків попадали дипломи, якими був прикрашений шкільний коридор.

  Всі діти поприсідали попід стінами і очікували, що буде далі. Раптом прозвучала сирена, за сигналом якої всі почали вибігати на шкільне подвір’я. Оскільки Катя була недалеко від шафок, то встигла одягнути куртку, а інші діти бігли і без верхнього одягу, хоча надворі було три градуси морозу.

  На шкільному подвір’ї дітей застали наступні поштовхи трохи меншої сили. Та через кільканадцять хвилин школярам дозволили зайти назад до приміщення. Замість чергового уроку всім дали час зв’язатись з батьками та повідомити їм, що з ними все гаразд.

ok 05102365

  Тоді вже і діти почали шукати інформацію про землетрус, епіцентр якого був за 12 кілометрів від найбільшого міста Аляски – Анкоридж. Містечко Кенай, в якому зараз живе наша донька, знаходиться за сто кілометрів від Анкориджа по прямій, і за двісті, якщо їхати по автотрасі, яка огинає затоку.

  Як розповіли їй однокласники, на Алясці часто стаються землетруси, і найжахливіший з них був у 1964 році амплітудою 9,2 бали за шкалою Ріхтера. Тоді загинули більше ста чоловік, але більшість не під час безпосередньо землетрусу, а під час цунамі, яке він спричинив.

  Ось і цього разу в новинах почали лунати застороги до того, що весь Кенайський півострів є зоною враження від майбутнього цунамі, і жителям прибережних містечок (а Кенай саме таким і є), потрібно перебиратись вище в гори. Та незабаром геологічна служба США спростувала цю інформацію.

  У багатьох однокласників доньки в Анкориджі були друзі чи родичі, і саме вони розповідали про деталі та наслідки землетрусу. Там же живе ще один українець, який також бере участь в програмі обміну. Він зв’язався з Катею і розповів, що в деяких мікрорайонах міста вимкнули електроенергію, в супермаркетах попадали полиці з товарами, ще деінде отримали пошкодження житлові та інші будинки і споруди, але постраждалих майже немає.

  Натомість, в інтернеті з’явились новини про те, що серйозно зруйновані деякі ділянки доріг, а роботу найбільшого нафтопроводу Аляски призупинили, аби перевірити, чи неушкоджений він. Так само перевіряють всі водо- і газогони, адже зсуви грунту могли пошкодити їх. Так само, в новинах було повідомлено про ще кілька десятків поштовхів після основного, але всі вони були значно слабшими від першого. 

ok 05103256

Джерело: rio-berdychiv.info

 

 

Последнее изменение Четверг, 06/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework