Річниця місцевих виборів: Як виконує обіцянки Житомирський міський голова

  Три роки тому в Україні відбулися місцеві вибори, під час яких нових мерів обирали всі обласні центри країни. В Житомирі за підсумками другого туру перемогу на виборах здобув чинний заступник міського голови Сергій Сухомлин. За нього проголосували близько 52,7% жителів порівняно із 42,8% за кандидатуру Любові Цимбалюк.

 

  «Слово і Діло» розбиралось, як Сухомлин виконує свої обіцянки на посаді мера.

  На посаді міського голови Житомира Сухомлин дав 53 обіцянки, включаючи передвиборчі. Виконав він 17 із них (більшість пов'язані із соціальним захистом населення), провалив – 9, у процесі залишаються ще 27. Найбільше запевнень чиновник давав і виконував у перший рік роботи. І більшість провалених обіцянок також припадає на 2015-2016 роки.

  Сергій Сухомлин все ніяк не може реконструювати стадіон Спартак і створити парк сімейного відпочинку в Житомирі.

kd07121813 1

  На початку 2016 року Сухомлин пообіцяв провести комплексний ремонт мікрорайону Нижня Польова. «Це асфальтування дворів, міждворових проїздів і майданчиків для збору сміття, повна заміна освітлення на світлодіодне, капітальний ремонт вулиць навколо мікрорайону, а також дитячих майданчиків. Крім того, обладнаємо два великих спортмайданчики», – розповів мер. За його словами, на це буде закладено близько 18 мільйонів гривень. У серпні Сухомлин перевіряв перебіг робіт і додав, що в дворах будуть замінені й відновлені бордюри, тротуари, водопровідні та теплопостачальні мережі в 27 багатоповерхових будинках, а на місці старих дерев будуть висаджені нові. Ремонтні роботи планували завершити в жовтні 2016-го.

  Але в грудні мер Житомира повідомив, що асфальт на Польовій покладений неякісно, й жодна з компаній підрядників не отримає бюджетних грошей за таку роботу. На початку минулого року Сухомлин повідомив, що ремонт буде продовжений. З огляду на те, що за 2016 рік його зробити не встигли, обіцянка провалена.

  Того ж року Сухомлин не виконав обіцянку утеплити 22 соціальних об'єкти. Це планували зробити в межах програми НЕФКО – міжнародної фінансової організації, чия діяльність спрямована на підтримку та фінансування зусиль для вирішення екологічних проблем. Але в підсумку міська влада проводила роботи з утеплення 10 дитячих садків і трьох шкіл.

  Сухомлин пообіцяв протягом декількох років завершити термомодернізацію всіх лікарень, шкіл і дитячих садів міста

  Сказано 8 жовтня 2017 р.

  Статус обіцянки: У ПРОЦЕСІ

  Восени 2016-го мер Житомира пообіцяв, що в місті наступного року збудують сучасну станцію доочищення води, завдяки якій мешканці безкоштовно отримають абсолютно чисту воду. Але будівництво минулого року так і не розпочали, оскільки виникла необхідність у будівництві нових споруд і застосуванні нових технологій. Його перенесли на 2018 рік, та й то за умови фінансового забезпечення.

  Перед виборами Сухомлин пообіцяв створювати центри «третьої освіти» для пенсіонерів і людей похилого віку. З цією обіцянкою він впорався: в 2016 році в місті відкрили два таких центри (комп'ютерні курси) при бібліотеках на вулицях Партизанській і Добровольчих батальйонів. А деякі інші його передвиборчі обіцянки все ще перебувають на стадії реалізації. Наприклад, Сухомлин пообіцяв створити парк сімейного відпочинку та активних видів спорту (шляхом розширення парку ім. Ю. Гагаріна в пішохідний міст). У червні «Слову і Ділу» повідомили, що цей проект «має перспективний характер», але в 2018 році його втілювати не збираються. Наразі лише створена робоча група з працівників департаментів, управлінь та відділів міської ради, місцевих депутатів і громадськості.

  Також ще не виконана обіцянка реконструювати стадіон «Спартак». У квітні минулого року Сухомлин презентував проект реконструкції, її орієнтовна вартість – 25 мільйонів гривень, 10 мільйонів уже було виділено. «Але цього недостатньо. Саме тому ми розбили проект на кілька частин. Спочатку зробимо бігові доріжки, освітлення», – зазначив він. Поле стадіону буде зі штучним покриттям. Крім головного, будуть ще два. Також буде облаштована стоянка. На початку цього року в міській раді повідомили, що реконструкція запланована на 2018 рік, а загальна вартість проекту – 31 мільйон гривень.

  Сухомлин пообіцяв ліквідувати низку комунальних підприємств міста

  Сказано 3 грудня 2015 р.

  Статус обіцянки: НЕ ВИКОНАНО

  Вдалося Сухомлину запровадити в Житомирі електронний квиток на проїзд у комунальному та приватному громадському транспорті. У вересні 2016 року в місті презентували перший тролейбус з обладнанням для здійснення автоматизованої оплати за проїзд. А через рік був завершений черговий етап реалізації проекту, всі 102 тролейбуси, що виходять на лінію, обладнані стаціонарними валідаторами.

  Крім того, Сухомлин реалізував міський проект «Невідкладна допомога», який передбачає оснащення приймальних відділень лікарень міста повним комплексом діагностичної апаратури. У листопаді 2016-го було презентоване нове медичне обладнання для трьох прийомних відділень лікарень міста: апарати для надання невідкладної медичної допомоги, УЗД апарати, пульсометри, апарати для штучної вентиляції легенів та обладнання для лабораторних досліджень. А в травні минулого року начальник управління охорони здоров'я Марія Місюрова повідомила, що проект «Невідкладна медична допомога» реалізований. Завдяки цій програмі час перебування пацієнтів у приймальних відділеннях лікарень значно скоротився.

  Нагадаємо, раніше ми писали про те, як виконують обіцянки мер Хмельницького Олександр Симчишин і міський голова Рівного Володимир Хомко.

Джерело: slovoidilo.ua

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework