На Житомирщині із вольєрів у дику природу випустять диких кабанів

  На території Лугинського лісництва ДП «Лугинське лісове господарство» створені два вольєри. В одному з них, площею в 1,6 га, можна побачити більше десятка диких кабанів — від малесеньких до вже трохи «сивих».

   Є серед них і місцева знаменитість — кабан Шуруп. Через певний час тварини повернуться у дику природу, а поки що їх постійно підгодовують працівники єгерської служби, розповідає zhytomyrschyna.zt.ua.

  Неподалік знаходиться трішки менший вольєр, де мешкає пара козулі європейської. До речі, Лугинське лісництво — єдине, мабуть, на Житомирщині, де у вольєрі проживають врятовані тварини саме цього виду. Самку ще малесенькою знайшли в лісі, коли тій не було й одного місяця, тому довелося на перших порах вигодовувати її з пляшечки. Другу тваринку лісівникам привезло подружжя пенсіонерів, які спершу тримали «знайду» в себе, а згодом вирішили віддати у лісництво.

  Для місцевих жителів та гостей селища, особливо дітей, ці вольєри на території Лугинського лісництва — своєрідний міні­зоопарк, де на власні очі можна побачити диких кабанів, свиней, маленьких поросят, а також європейських козуль, почути цікаві розповіді про лісових мешканців.

 

Последнее изменение Воскресенье, 09/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework